'De banenmarkt van Werkse! in het Stadskantoor is voor alle Delftenaren'
'De banenmarkt van Werkse! in het Stadskantoor is voor alle Delftenaren' Foto:

Banenmarkt voor alle Delftenaren
georganiseerd door Werkse!

DELFT - Op zoek naar een (andere) baan? Kom dan vooral eens kijken bij de banenmarkt die Werkse! op 19 april (Goede Vrijdag) organiseert in het Stadskantoor van Delft.

Door Esdor van Elten

"Tussen 12.30 en 17.00 uur kun je laagdrempelig en informeel kennismaken met werkgevers. Het is best wel spannend", zegt accountmanager Jeffrey Merx van Werkse! over de komende banenmarkt, waarvan hij eindverantwoordelijk organisator is. Niet dat banenmarkten nieuw zijn voor Werkse! "In een aantal wijken van Delft organiseren we al vier keer per jaar banenmarkten in het buurthuis. Maar zo'n grote als deze, en dan ook nog eens in het Stadskantoor, het 'Huis van Delft', dat is nieuw."

Branches
Meer dan twintig werkgevers uit Delft en omgeving hebben op 19 april een stand op de banenmarkt: "Allerlei branches zijn vertegenwoordigd; zorg, horeca, schoonmaak, beveiliging, techniek, logistiek... ", somt Jeffrey op. "En ze presenteren daar concrete vacatures." Nu is het niet de bedoeling dat je direct een compleet sollicitatiegesprek gaat houden: "Het is echt kennismaken. Contact leggen. Informatie inwinnen. We willen de drempel laag houden. Lekker informeel en losjes. Je wordt buiten verwelkomd door onze Steltloper, en er speelt een bandje. Er zijn ook wat hapjes en drankjes.

Kinderhoek
Wil je komen maar heb je kinderen thuis? Geen probleem, voor hen is er de kinderhoek met kleurplaten en andere bezigheden. En als het ècht druk wordt in de kinderhoek dan gaat onze steltloper wel ballonnen met ze vouwen en andere leuke dingen doen."

Doelgericht
Het wordt dus best gezellig, wil Jeffrey maar zeggen. Dat neemt niet weg dat er ook serieuze zaken gedaan kunnen worden: al deze bedrijven zoeken naar mensen, voor allerlei banen. Dus bereid je wel voor, neem een cv mee en ga doelgericht te werk. Juist omdat er zoveel verschillende branches vertegenwoordigd zijn is dit een prima plek om je te oriënteren." Vind je het lastig kiezen? Of vind je het moeilijk zo maar op een werkgever af te stappen? Dan helpen we je graag bij de Werkse!-stand. Bemiddelen is ons vak, en dat doen we ook tijdens de banenmarkt natuurlijk graag voor je!"

Voor iedereen
De banenmarkt van 19 april is bedoeld voor álle Delftenaren, benadrukt Jeffrey: "Of je nu een baan hebt, maar iets anders zoekt, of stopt als ZZP'er en weer in loondienst wilt; of je nu een student bent die werkervaring wil opdoen of een herintreder, je bent welkom op de banenmarkt en bij Werkse!" Want hoewel Werkse! Bij veel Delftenaren toch vooral bekend is als bemiddelaar voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is het bedrijf in werkelijkheid veel breder georiënteerd: "Iedereen is welkom voor advies, bemiddeling of bijvoorbeeld een cv-check of de voorbereiding van een sollicitatiegesprek. Werkse! Werkt voor heel Delft."

Bus
Ben je als bedrijf geïnteresseerd om mee te doen met de banenmarkt? De inschrijving is al behoorlijk vol, maar neem gerust contact op met Jeffrey om te informeren naar de mogelijkheden. Wil je komen maar zit je met vervoer? Werkse! laat op 19 april een shuttlebusje rijden tussen winkelcentrum In de Hoven en het Stadskantoor.