Een fragment uit de film ´Acusada´.
Een fragment uit de film ´Acusada´. Foto:

De vijfde Grote Lumen Filmquiz en ´Acusada´

DELFT - In de reeks ´Movies that Matter on Tour´ draait op donderdag 11 april in Filmhuis Lumen aan het Doelenplein 5 de film 'Acusada´.

De vertoning van dit misdaaddrama, vertaald ´De beschuldigde´ duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De filmvertoning is in samenwerking met Amnesty International. De twintigjarige Dolores is de enige die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar ouders doen hun uiterste best om haar onschuld te bewijzen, maar terwijl het proces vordert, brengt zij zelf hun zaak in gevaar.
'Acusada´ toont de psychologische druk op haar en haar familie door de constante media-aandacht en de inbreuk op hun privacy. Bij de vertoning van ´Acusada´ is Corine de Ruiter aanwezig, hoogleraar Forensische psychologie aan de Universiteit Maastricht. De film duurt 113 minuten, is Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld.
Filmquiz
Filmhuis Lumen bestaat in april 45 jaar. Dat is aanleiding voor een feestje èn voor de vijfde Grote Lumen Filmquiz: vrijdag 12 april om 20.00 uur. Kom in teamverband, drie personen, een avondje hersenkraken bij Lumen aan het Doelenplein. Slechts een leuke teamnaam en plezier maken is vereist. Teams kunnen zich aanmelden bij de kassa van Lumen met hun teamnaam. De kosten zijn 10 euro per persoon, inclusief een hapje en een drankje, te betalen bij aanmelding. Als jij en je teamleden je kaartje via de website kopen, stuur dan je teamnaam naar filmquiz@filmhuislumen.nl. De Filmquiz biedt traditioneel een avondvullend programma met grappige, kleurrijke en mooie beeldfragmenten, onverwachte weetjes, een hapje, een drankje en natuurlijk heel veel vragen. Voor de finalisten zijn er uiteraard leuke prijzen! In 2009 was de 1e editie van de Grote Lumen Filmquiz, in het kader van het 35-jarig bestaan. Sindsdien vindt deze elke twee jaar plaats.