Vervolg van voorpagina

Sjef en Marius: "Een parkeervergunning is geen garantie op een parkeerplek. Dat zie je ook in andere Delftse wijken waar parkeerregulering is ingevoerd. De parkeernormering moet omhoog, want er zijn sowieso altijd te weinig parkeerplaatsen. In de avonduren moeten bewoners lang rondrijden tot er een vergunde plaats vrij komt. Bijkomend effect is dat de gemeente altijd meer vergunningen uitschrijft dan er parkeerplaatsen zijn."

Gemeente Delft: "Het beeld dat ook na invoering van betaald parkeren bewoners nog steeds moeten zoeken naar een parkeerplek herkennen wij niet. De parkeerdruk wordt jaarlijks gemeten. Binnen de betaald parkeergebieden in Delft zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar voor vergunninghouders. Het is daarom tot nu toe niet nodig geweest om bijvoorbeeld wachtlijsten voor parkeervergunningen in te stellen. In andere wijken zien we dat betaald parkeren het effect heeft dat de kans op het vinden van een parkeerplaats op acceptabele loopafstand sterk toeneemt. Verwachting is dat dit effect niet anders is in de Bomenwijk.
Ervaring leert dat de invoering van betaald parkeren de parkeerdruk behoorlijk doet dalen. Op basis van signalen uit de wijk en door parkeertellingen blijkt dat de problematiek in de Bomenwijk grotendeels wordt veroorzaakt door mensen die geen directe bestemming in de wijk hebben, bijvoorbeeld bezoekers van de binnenstad. Met de invoering van betaald parkeren moeten deze mensen elders een parkeren. Het gevolg is een afname van de parkeerdruk in de Bomenwijk."