Afbeelding
Foto:

Denise Lösing

Wat ben je hier op het Oosteinde aan het doen?
Ik heb net mijn fiets hier naar de fietsenwinkel gebracht en loop zo weer terug naar huis.

Woon je in de buurt?
Ik woon in de Delftse Hout op de camping, want daar ben ik samen met mijn man eigenaar van.

Dan komt de drukke periode eraan? Ja, vorige week is het campingseizoen begonnen. In de winter zijn we ook open voor de huisjes en chalets op de camping.

Nog wat leuks gedaan?
Eigenlijk doe ik best veel leuke dingen. Vanmorgen heb ik tien kilometer hard gelopen. Dat doe ik twee keer in de week. We hebben besloten om volgend jaar een marathon te gaan lopen, dus dat wordt flink trainen.
We hebben nog sushi gemaakt met vrienden en zijn met de kinderen sportief bezig geweest op het voetbalveld en met paardrijden.

Nog leuke dingen voor de boeg?
De meivakantie komt er aan en dan gaan we met vriendinnen en onze kinderen een flink stuk fietsen. Van Drenthe naar Pieterburen en weer terug. Vorig jaar zijn we met het gezin van Delft naar Terschelling gefietst. We overnachten dan in een trekkershut. Ik vind dat de mooiste vakanties.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
De Delftse Hout uiteraard. Elke ochtend geniet ik weer als ik over de weilanden kijk. De ene keer de zon, de andere keer de mist. Ik vind het prachtig. Ik kom uit Zweden en ben qua natuur wel wat gewend, maar ik ben super blij met de natuur die we hier in de Randstad hebben. Daarnaast vind ik de binnenstad van Delft ook erg leuk. De Beestenmarkt is een pareltje. Het visitekaartje van Delft.