Initiatiefvoorstel Rookvrije Generatie

DELFT - De fractie van D66 is blij dat het initiatiefvoorstel Rookvrije Generatie met grote meerderheid is aangenomen door de Delftse gemeenteraad.
Woordvoerder Boris van Overbeeke: "Niemand wil dat kinderen gaan roken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen opgroeien zonder de schadelijke gevolgen van roken en meeroken. Dankzij dit initiatiefvoorstel, het product van een goede samenwerking met het CDA, brengen we die rookvrije generatie een stap dichterbij."

Convenant
Dankzij D66 en het CDA gaat de gemeente een aantal maatregelen nemen. Delft neemt het initiatief voor een convenant Rookvrije Generatie, sluit zich aan bij de Alliantie Nederland Rookvrij en verleent, waar mogelijk, geen subsidie meer aan niet-rookvrije activiteiten gericht op kinderen. "In 2020 kijken we of het Nationale Preventieakkoord aanleiding geeft om een rookverbod in de APV op te nemen. We verbieden niemand om een sigaret te roken. We vragen alleen wel om dat uit het zicht van kinderen te doen, want zien roken, doet roken. Dus een hele redelijke vraag." De stemming stond gepland voor de gemeenteraadsvergadering van februari. Doordat toen de stemmen toen staakten, werd de stemming uitgesteld. In de raadsvergadering van 28 maart is het voorstel alsnog aangenomen.