Cabaretier Pieter Derks rekent met veel dingen af in Theater de Veste (Foto: Merlijn Doomernik)
Cabaretier Pieter Derks rekent met veel dingen af in Theater de Veste (Foto: Merlijn Doomernik) Foto: Merlijn Doomernik

Cabaret in Theater de Veste en Rietveld!

DELFT - Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. En Thijs van de Meeburg wil dat je gewoon naar het Rietveld Theater komt.

Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier rekent Pieter Derks af. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Waarom? Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen. Voor wat het waard is. Pieter peutert aan wat we vanzelfsprekend vinden. Hij draait zaken om. Wringt ze uit. Bekijkt altijd alles van alle kanten. Zet dingen en mensen en instanties op hun plek. En deelt daarbij en passant ook nog eens een reeks rake klappen uit. Voor wat het waard is, inderdaad.
Datum: woensdag 10 en donderdag 11 april, 20.15 uur. Kaarten: 26,75 euro inclusief pauzedrankje en garderobe. Kortingsprijs voor CJP, student, Delftpas, Uitpas & Prometheus 24,75 euro.
Zie ook: www.theaterdeveste.nl
Wereldverbeteraar
In het hoofd van Thijs van de Meeberg is Thijs van de Meeberg een wereldverbeteraar. Een weldoener, een man die verbindt, een mens met een zuiver geweten en nobele intenties. In zijn hoofd is Thijs van de Meeberg, vooral nu hij alleen thuis is en de tijd heeft dat hoofd te leren begrijpen, ook een man die anderen zijn waarheden vertelt en het vingertje opheft. Thijs doet wel vaker zulke pogingen, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want hoe snap je de ander als je niet precies weet wat je zelf denkt? Welke gedachte is waar? Hoe betrouwbaar is het geweten van Thijs? En waar eindigt deze stroom aan bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen? Afijn, 'Kom nou maar gewoon'. Maak het zelf mee in het Rietveld Theater op woensdag 10 april, aanvang: 20.30 uur. Kaarten: 14,50 euro. Kortingsprijs voor CJP en student 13,00 euro.

Zie: www.rietveldtheater.nl