Genieten van swingende reggaeklanken in het Cultuurlab Delft
Genieten van swingende reggaeklanken in het Cultuurlab Delft Foto:

Reggae Night Live bij Cultuurlab

DELFT - Elke 3e zaterdag van de maand organiseert Dready 'Rasta' Niek Reggae Night Live in Cultuurlab. Met enkele bijzondere edities, in augustus de internationale reggaeband Culture Ft. Kenyatta Hill en in juni en december de Reggae Night Live Big Edition.

Organisator van de Reggae Night Live is Dready 'Rasta' Niek: Eén en al reggae, liefhebber van de oldschool Dancehall/Reggae. Zijn liefde voor reggae begon in 1980. Hij kreeg zijn eerste LP van Bob Marley en was meteen helemaal verkocht aan het Caribische muziekgenre. Niek heeft een eigen reggaeshow op Stadsradio Delft.

Stadsradio
De match tussen Cultuurlab en Dready 'Rasta' Niek startte bij de reggae-avond als opening van Cultuurlab. Dready Niek: "Ik kwam Jean Paul Andela van het Cultuurlab tegen in de studio van Stadsradio Delft. Hij vroeg mij of ik wat advies had voor de reggae-avond. Dat gaf ik en de eerste avond was geslaagd."

Positieve vibes
Dready Niek heeft de organisatie van de reggae-avonden in Cultuurlab geheel op zich genomen. "We gaan richting de 5e editie in juni en de 6e editie in december van ReggaeNIght Live, met groot succes. Sinds januari 2019 ook met een live band elke 3e zaterdag van de maand. Veel positieve reacties van het publiek dat er eindelijk een reggae-event op de kalender staat in Delft."
De eerstvolgende editie: Rootz Reggae Live - zaterdag 20 april: Ibex Komodo and the Fyah Roots Band.
Ibex Komodo is geen onbekende in de reggae scene, zo is hij o.a de toetsenist van Fantan Mojah, JaByKey, Jahvolution e.a. Sinds 2018 heeft Ibex ook zijn eigen band, Ibex Komodo and the Fyah Roots Band, style van Reggae en stevige Dancehall. Zin in een lekker avondje Reggae Dancehall en aansluitend afterparty met Reggae Barbie? ReggaeNight Delft@Cultuurlab is the place to be..