Verschillende dansgroepen vertonen hun niet geringe kunsten
Verschillende dansgroepen vertonen hun niet geringe kunsten Foto:

Weekend vol dans in Schipluiden!

SCHIPLUIDEN - Dancin' Delft en Dansvereniging Delft organiseren in het weekend van 6 en 7 april voor de zevende keer een Dansfestival in de Post-Kogeko Sporthal in Schipluiden. Iedereen kan komen kijken.

Door Martin Groen

Op zaterdag 6 april zijn er drie shows. De eerste show begint om 12.30 uur. De tweede om 16.00 uur. De avondshow begint om 20.00 uur. Zondag begint de dansshow om 11.00 uur. De kaarten kosten 5 euro per persoon per show en kunnen alleen gekocht worden bij de ingang van de sporthal. Aan de shows doen naast Dancin' Delft en Dansvereniging Delft ook dansverenigingen uit de regio mee. Zo is Jay's Place uit Pijnacker van de partij, Jessica Cadil uit Rijswijk, WDance uit Den Hoorn en de Balletschool uit Delfgauw.

Voorzitter Lidia Breedveld van Dancin' Delft: "Bij de organisatie van zo'n festival komt best veel kijken. We moeten verenigingen uitnodigen en informeren, een vergunning regelen en zorgen dat de brandweervoorschriften nageleefd worden. Daarnaast regelen we extra stroomvoorzieningen en toiletten, catering, vrijwilligers en natuurlijk een draaiboek met daarin alle stappen van het evenement. Samen met de trainsters Lenny van de Noordaa en Charmaine Breedveld, enthousiaste vader Arie Bezemer, enthousiaste moeder Anja Kortekaas en medebestuurslid Patricia van de Roest organiseren we het festival."

Passie
Charmaine: "We verwachten weer een mooi evenement met een viertal shows die vol staan met de passie van dans, waar ongeveer 250 bezoekers per show op afkomen." Het is een evenement waar iedereen kan laten zien wat zij of hij leert. Zo is het voor de toeschouwers erg divers om naar te kijken. Iedereen is aanwezig om de passie van dans te laten zien en maakt er met elkaar een groot feest van. Voor Dansvereniging Delft en Dancin' Delft is het tevens een stukje teambuilding. We gaan met bijna alle trainsters, trainers, bestuursleden en vrijwilligers samen eten tussen de shows door en nemen dan echt even de tijd om alles met elkaar door te spreken. Wat we van de andere verenigingen horen is dat er een gemoedelijke sfeer heerst. Iedereen is gelijk en we hebben allemaal dezelfde passie, namelijk de danssport."

Programma
Het programma wordt 'bijna' jaarlijks gemaakt door Charmaine. Lidia Breedveld: "Zij is altijd lekker aan het puzzelen hoe we een mooi programma kunnen maken. Omdat er meerdere deelnemers in verschillende groepen kunnen dansen, wil je die de tijd geven om even uit te blazen en weer om te kleden voor de volgende dans. Ik vind het elk jaar weer een magisch evenement waar de passie van de danssport vanaf spat. Het is een hoop geregel maar als je alle dansers op de vloer ziet staan, dan weten we waarom we dit doen. Dansen is een mooie sport waar iedereen zijn gevoel in kwijt mag. Tevens is het een evenement om te laten zien hoeveel dansvormen er zijn. Dit jaar hebben we voor het eerst drie groepen die dansen met vlaggen en ook iemand die komt laten zien wat Pouldance is."

Het festival is een unieke kans voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. De deelnemers kunnen opa's, oma's, papa's en mama's en vrienden laten zien waar zij iedere week voor oefenen en vooral waar ze veel plezier aan beleven. De toeschouwers genieten van de passie van de deelnemers en een mooie show. Iedere keer weer professioneler, maar altijd met dezelfde passie!