Raymond maakt van shoppen een beleving bij Ray Brandstore (Foto: Koos Bommelé)
Raymond maakt van shoppen een beleving bij Ray Brandstore (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Ray Brandstore bestaat alweer vijf jaar

DELFT - Een knappe prestatie aangezien het gedrag van de consument in de afgelopen jaren sterk is veranderd. Raymond van Uffelen verandert met zijn concept gewoon mee naar de behoefte van de consument.

"Mensen willen tegenwoordig verrast worden", aldus de rasechte Delvenaar. "Mijn hart is blauw en ik ken en zie zoveel talent hier in Delft. Ik wil die mensen graag een podium geven." Regelmatig stelt hij zijn winkel open voor cultuur uit Delft, het werk van een lokale fotograaf of kunstenaar. Raymond doet bijvoorbeeld ook mee met de Levende Etalage Dag. "Delft is een fantastische en mooie stad. De consument winkelt dan misschien anders, maar met de dagjes uit en de ondernemers die daarop inspelen is het leuk om te zien dat men Delft blijft herontdekken."

Als 'ouderwetse' kledingwinkel wordt het steeds lastiger om met de concurrentie van webshops om te gaan. "Vroeger gingen mensen in het weekend de stad in en kwamen met tassen vol aankopen weer thuis", aldus Ray Brandstore eigenaar over de opkomst van internet shoppen. "Dat is tegenwoordig niet meer. Men komt naar de binnenstad voor een dagje uit." Een hapje eten, drankje en het bezoeken van een markt of ander evenement, dat is waarvoor men zich laat zien in de binnenstad. Onderdeel worden ván het dagje uit is dan ook de essentie van Ray Brandstore.

De liefde voor mode en specifiek voor jeans begon voor Raymond nadat hij 8 jaar lang werkte voor The Way-In, een Delftse speciaalzaak voor jeans van weleer. Vandaag de dag ben je voor spijkerbroeken van hoge kwaliteit bij Ray Brandstore aan het juiste adres en dus ook voor cultuur en kunst. Loop dus volgende keer vooral even bij de Wijnhaven 15 binnen wanneer je weer eens door de binnenstad loopt.