Afbeelding
Foto: Martin Groen

Anita Baas

Anita Baas is voorzitter van serviceclub Inner Wheel Delft, die samen met Filmhuis Lumen een evenement organiseert voor het goede doel.

1. Waarom hier op de foto?
Op zaterdag 6 april organiseert Inner Wheel Delft in samenwerking met Filmhuis Lumen een Film & Lunch evenement voor het goede doel. Kaarten à 25 euro zijn te bestellen via innerwheeldelft@hotmail.com.

2. Waar staat serviceclub Inner Wheel Delft voor? We zijn een club die gebaseerd is op vriendschap, met oog voor de omgeving. Onze club bestaat uit actieve Delftse vrouwen en zijn erop gericht om goede doelen te steunen.

3. Wat doen jullie zoal?
Wij organiseren fundraising evenementen en nemen deel aan activiteiten die een maatschappelijk doel dienen, bijvoorbeeld NLDoet!.
Er is ook ruimte voor ontspanning, zoals lezingen of een bezoek aan een museum.

4. Waar gaan de lezingen over?
Die zijn heel divers. Hierdoor maak je kennis met onderwerpen, waar je normaal geen weet van hebt. Het levert vaak hele boeiende gesprekken en goede discussies op.

5. Wat gebeurt er met de opbrengst van het Film & Lunch evenement?
Die gaat naar de lokale Stichting Gezinshereniging Vluchtelingen Delft, gerund door gedreven vrijwilligers.

6. Waarom hebben jullie voor dit doel gekozen?
Eén van de leden kende deze organisatie en het paste prima bij onze doelstellingen. Elk jaar kiezen we een goed doel. In het verleden hebben we al vele lokale en landelijke organisaties gesteund, zoals De Voedselbank en KiKa.

7. Hoe is het idee van het Film & Lunch evenement ontstaan?
We zochten iets waar je veel mensen voor kunt uitnodigen die je vervolgens een leuk programma kunt bieden. De film wordt geïntroduceerd door de voorzitter van Stichting Gezinshereniging Vluchtelingenwerk. Het verhaal, de film en de lunch passen bij onze formule, waarbij we het leuke met iets nuttigs verbinden.
8. Waar gaat de film Lazzaro Felice over?
Het is een modern Italiaans sprookje over Lazzaro, een eenvoudige jongeman in een geïsoleerd plattelandsdorp waar de tijd heeft stil gestaan. Er zit een warm onthaal in.

9. Wat is de relatie met het goede doel?
Dat vluchtelingen in Nederland ook een warm onthaal verdienen. Ze ontvluchten niet zomaar hun eigen land. Ze zijn op zoek naar een veilige plek. Een warm onthaal zorgt ook voor loyaliteit, die later goed van pas kan komen.

10. Als burgemeester van Delft zou ik… van de spoorzone een lommerrijke groene omgeving maken, een Frans ogende boulevard met mooie bomen. Een zone met een sociale functie waar je elkaar kunt ontmoeten, maar ook een duurzame, waarmee je verdroging en hittestress tegengaat en zorgt voor goede waterafvoer.