Afbeelding
Foto: Martin Groen

Dirk-Jan Terlouw

Kom je net terug terug van het fietsen?
Ja, inderdaad. Ik woon hier in de Pluympot en heb net ruim twee uur gefietst. Ik probeer minimaal een keer in de week te fietsen. Daarnaast ga ik naar de sportschool en zwem ik.

Ga je van de week nog wat leuks doen?
Zondag ga ik naar de topper Ajax-PSV in Amsterdam. Ik heb ook een kaartje gekocht voor de Champions League wedstrijd tegen Juventus. Ik ben seizoenkaarthouder bij Ajax. Als mijn werk, assistent-bedrijfsleider bij restaurant Van der Dussen het toelaat, dan ben ik in de Johan Cruijff ArenA van de partij. Het liefst zou ik ook naar de uitwedstrijd van Ajax in Turijn gaan, maar dat is nog even afwachten.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?
Ik kies voor Jari Litmanen. Ik heb zijn boek gelezen, waarin hij in zijn eigen woorden over zijn leven en zijn loopbaan praat. Hij is altijd mijn favoriete speler geweest en heeft met Ajax veel en mooie prijzen gewonnen.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen tijd?
De aanslag in de tram in Utrecht. Het komt allemaal steeds dichterbij. In Manhattan in New York stond ik ooit met een vriend voor het stoplicht en vroegen we ons af welke straat we in zouden lopen. We kozen ervoor de 22ste straat in te lopen. Op dat moment ging er een bom af in de 23ste straat. Ik had toen een engeltje op mijn schouder.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
Op die plek staan we nu. Ik vind dat mijn huisje hier in de Pluympot op een ideale plek ligt. Ik woon hier prima. Het is er rustig, maar je loopt zo de binnenstad in. Ook ben ik in een wip op mijn werk.