'Boekoloog' Eva tipt weer twee heerlijke jeugdboeken
'Boekoloog' Eva tipt weer twee heerlijke jeugdboeken Foto:

Jeugdboekentips van Eva

DELFT - Eva, 'boekoloog' bij Bibliotheek DOK Delft, met twee fonkelnieuwe jeugdboekentips.

Aru Shah en het einde van de tijd (Chokshi, Roshani)
"Dit boek, de 1e van een serie, zit boordevol actie, spanning, helden en mythologie. Niet de 'standaard' Egyptische of Griekse, maar die uit de Indiase godenwereld. Niet bekend met de wereld van Hindoestaanse goden en helden? Achterin staat een verklarende woordenlijst. Je leert ook van alles bij tijdens het lezen van dit boek. De onverwachte held in dit verhaal is de twaalfjarige Aru Shah. Ze woont samen met haar moeder in het Museum van Indiase Oudheden en ze wil er graag bij horen op school. Niemand is tenslotte graag het buitenbeentje, toch? Om indruk te maken op haar klasgenoten, negeert Aru daarom de waarschuwingen van haar familie. Ze ontsteekt de verboden lamp in het museum… Met alle gevolgen van dien! De wereld om haar heen bevriest ter plekke want Aru blijkt een demon te hebben losgelaten. Het soort dat de wereld wil vernietigen..
Wat volgt is een bloedstollende race tegen de klok met Indiase legendes en goden. Niets is wat het lijkt. Nog steeds niet overtuigd? Rick Riordan – de auteur van Percy Jackson – heeft gezegd: 'Als je mijn boeken graag leest, durf ik te wedden dat je Aru Shah fantastisch vindt!'

Samen hier (Oliver Jeffers)
De auteur, bekend van 'De krijtjes staken!' draagt dit liefdevolle prentenboek op aan zijn pasgeboren zoon. Jeffers vertelt over alles waarvan hij denkt dat zijn kleintje het zou moeten weten. Het boek biedt veel kijkplezier. Schitterende platen met veel afwisseling tussen het grote heelal, de verschillende landschappen en diverse figuren, over de tijd, met grappige details. Een boek met een boodschap - en veel humor! - voor alle kleuters die de wereld willen ontdekken!"