Sanne Wolf doet een gooi naar de titel 'Miss Beauty Zuid Holland (Foto: Raul Neijhorst)
Sanne Wolf doet een gooi naar de titel 'Miss Beauty Zuid Holland (Foto: Raul Neijhorst) Foto: Raul Neijhorst

Delftse schoonheid Sanne gaat voor de titel!

DELFT - Sanne Wolf, een oogverblindende blondine van 22 lentes jong, eindigde drie jaar geleden als tweede bij de Miss Beauty of Zuid Holland verkiezing. Dit jaar gaat ze voor de hoogste trede.

Door Ruud Stift

Missverkiezingen worden geregeld als 'vleeskeuring' gekwalificeerd. Ook Sanne moest opboksen tegen dit vooroordeel. Toen ze de eerste keer mee deed, waren haar vriendinnen nogal sceptisch. "Maar nu ze er meer over weten en ook begrijpen wat er allemaal bij komt kijken, hebben ze hun mening herzien. Ze steunen me door dik en dun!" De Delftse is zeker geen leeghoofd. Sanne is bezig met haar master klinisch forensische psychologie en kan dus als de spreekwoordelijke 'beauty and brains' worden bestempeld. Ze ziet de verkiezing als middel om 'goed' te doen. "Mijn horizon verbreden en nieuwe kennis vergaren. En ja, nadat ik bijna van de overwinning heb mogen proeven, wil ik dit keer natuurlijk winnen."

Goed doel
De verkiezing geldt als kapstok voor het goede doel, de LINDA.foundation. Sanne zet zich via verschillende social media kanalen (YouTube, Facebook) extra in om geld in te zamelen voor gezinnen in Nederland die het minder hebben. Daartoe heeft ze met drie ondernemers uit de regio een winactie op touw gezet. "Bij Il Tartufo zijn loten te koop, 2 euro per stuk, waarmee je een heerlijke lunch kunt winnen. Bij Sisters kost een lot 3 euro. Daar kun je een waardebon van 15 euro winnen, mooie armbandjes of een geurkaars. Mijn derde 'compagnon' is een online shop voor fitnesskleding, waar ik een aantal keren modellenwerk voor heb gedaan."

Gescout
Op haar 17e werd Sanne gescout door een modellenbureau. "Via Facebook stuitte ze op mij. Ik doe wel vaker fotoshoots en blijkbaar viel ik op. Dat jaar deed ik mee aan de verkiezing 'Queen of the West-Netherlands'. Er deden meiden aan mee uit de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Helaas bleek de finale iets te hoog gegrepen." Voor haar tweede deelname aan de Miss Beauty of Zuid-Holland, zaterdag 13 april in World Hotel Wings te Rotterdam, laat Sanne niets aan het toeval over. "In totaal doen er 37 meiden mee, verdeeld over twee leeftijdscategorieën, de Miss Teen of Zuid-Holland (15 t/m 18 jaar) en de Miss Beauty of Zuid-Holland (18 t/m 26 jaar). Als ik de provincieverkiezing win, mag ik eind augustus meedoen aan de Miss Beauty of the Netherlands-verkiezing. Voorafgaand heb ik twee zogenaamde 'oefenweekenden'. Dan leren we onze openingsdans, hoe we precies moeten staan bij elk onderdeel en we buigen ons over het serieuze gedeelte: kaartjes met twee hashtags die betrekking hebben op een maatschappelijk relevant thema. Bijvoorbeeld #homohuwelijk. Over deze onderwerpen moet je dan met onderbouwde standpunten zo goed mogelijk voor de dag proberen te komen." Binnenkort staat een afspraak gepland met een deelnemer aan de Miss Teen alsmede met een eerdere winnaar van Miss Beauty. "Adviezen inwinnen. Alles om goed beslagen ten ijs te komen."