Flora Delfensis: de Delftse tulpenroute

DELFT - Na het planten van de tulpenbollen in december is het bijna zover: Flora Delfensis, de Delftse Tulpenroute, gaat op donderdag 28 maart van start.

De route leidt langs een viertal hofjes en langs de Botanische Tuin en Royal Delft. Flora Delfensis vertelt het verhaal van de tulp en de bijzondere band tussen botanie en Delft. Dit verhaal is gebonden in een routeboekje met prachtige verhalen over de tulpenmanie in de Gouden Eeuw.
Het routeboekje is verkrijgbaar in de tulpenwinkel aan het Heilige Geestkerkhof 2, geopend van 28 maart tot en met 28 april op donderdag t/m zondag van 10.00 en 16.00 uur. Hier kan men ook terecht voor het routeboekje, informatie over het project en leuke tulpencadeaus.

Tulpenfeest
En zet alvast in de agenda: op tweede paasdag, maandag 22 april ,vieren wij het Tulpenfeest op het Sint Agathaplein met muziek, een lezing, eten en drinken in de stijl van de Gouden Eeuw en workshops.
Flora Delfensis is een initiatief van Norbert Peeters (botanisch filosoof) en Nina Voets. Zij vinden dat Delft meer aandacht verdient voor de rol die de stad heeft gespeeld op botanisch gebied.

Locaties
De tulpenroute leidt langs 7 locaties: de Prinsenhoftuin, de tuin van Royal Delft, Hofje van Almonde, Hofje van Pauw, 't Klaeuwshofje, het veld voor station Delft, en de Botanische Tuin.
Meer informatie? Volg Flora Delfensis via www.floradelfensis.com en op Facebook & Instagram: @FloraDelfensis