De opblaasbare Hartkamer waarmee DA 'on the road' gaat door het hele land
De opblaasbare Hartkamer waarmee DA 'on the road' gaat door het hele land Foto:

DA Drogist heeft hart voor je hart

DELFT - Ongeveer een kwart van de volwassen Nederlanders kampt met hoge cholesterolwaarden. Een gevaarlijke situatie. Want verhoogd cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Hier sterven elke dag meer dan 100 mensen aan in ons land.

Alle reden om een laagdrempelige Cholesterol Test in de buurt op te zetten, 'gewoon' bij de DA-drogist om de hoek. DA gaat met een reizende Hartkamer het land door. Deze meert zaterdag 23 maart aan bij de DA-drogist aan de Vrijheidslaan 22. Van 09.00 tot 17.00 uur kun je hier voor een 'prikkie', 5 euro, met een prikkie je cholesterol laten meten. Meten is weten!

Cholesterol is nodig voor processen zoals de spijsvertering. Als het cholesterolgehalte té hoog wordt, groeit het risico op hart- en vaatziekten. Het is dus belangrijk om te weten hoe hoog jouw cholesterolniveau is. Je kunt verhoogd cholesterol hebben, zonder dat direct te merken. De DA-drogisten geven mensen daarom de mogelijkheid om in de winkel hun cholesterol te laten testen. Binnen enkele minuten weet je of het niveau in orde is. Heeft je cholesterol extra aandacht nodig, dan is het belangrijk om dat te weten. Op basis van de meting krijg je een persoonlijk leefstijladvies.Ruud van Munster, commercieel directeur: "Wij hebben altijd aandacht voor de gezondheid van onze klanten. Dit initiatief past daar goed in. We hebben geïnvesteerd in medische meetapparatuur en deskundige training voor onze medewerkers. Door op deze laagdrempelige manier een Cholesterol Test te bieden, hoopt DA dat meer mensen aandacht voor hun gezondheid krijgen. Want DA heeft hart voor haar klanten."
Meedoen is eenvoudig. Na een prikje in je vinger wordt je cholesterol getest. Op da.nl/hartvoorjehart staat alles op een rijtje. Kijk op da.nl/hartkamer-on-tour voor de plaatsen welke plaatsen de spectaculaire, opblaasbare Hartkamer bezoekt.