Sander met zijn welverdiende beker die hij ontving als kampioen in de C- klasse
Sander met zijn welverdiende beker die hij ontving als kampioen in de C- klasse Foto:

Sander Kremers bowlingkampioen C-klasse

DELFT - Sander Kremers ging 9 maart jl. naar de voorrondes van het NK bowlen BCD klasse in bowling de Dolfijn in Tilburg.

Totaal waren er 153 deelnemers en Sander was een van de jongste deelnemers over het hele toernooi. Tijdens de voorrondes gooide Sander zes games met een hoogste game van 246 punten. De totaalserie van de voorrondes was 1247 punten (208 gemiddeld) en hiermee stond hij 13 punten achter op nummer 1. Sander kwalificeerde zich als 2e voor de halve finales.

Op zondag 17 maart waren de finales. Sander begon met twee hoge games van 246 en 245 punten. Tijdens de halve finales liet Sander een serie van 1299 punten (216,5 gemiddeld) optekenen. Dat maakte zijn totaalserie 2546 (212 gemiddeld) en hiermee kwalificeerde hij zich als eerste voor de finales.

Winst
De finale werd volgens Stepladder format gegooid: nummer 3 tegen nummer 2 en de winnaar daarvan tegen Sander. De 1e helft van de finales was spannend. Daarna ging zijn tegenstander in de fout en kon Sander de winst pakken. Hij eindigde in de finales met een score van 246 tegen een 180 game van de tegenstander. Over het hele toernooi noteerde Sander een gemiddelde van 215.