SP: betaalbare huurwoningen bouwen

DELFT - De wachttijd voor een sociale huurwoning loopt op tot zes jaar en onlangs bleek uit onderzoek dat het tekort aan woningen alleen maar groter wordt.

Volgens de SP is dat geen natuurverschijnsel, maar het gevolg van keuzes van de heersende politiek. "De gemeente Delft wil graag mensen met een dikke portemonnee aantrekken, en zorgt daarom voor steeds minder betaalbare huurwoningen." zegt Lieke van Rossum, SP-raadslid in Delft. Het tekort is schrijnend, met als gevolg dat mensen zich gedwongen zien naar een andere gemeente te verhuizen."
Lies van Aelst, lijsttrekker van de SP in Zuid-Holland: "Dat zien we in heel Zuid-Holland gebeuren. Als dit zo door gaat is in onze provincie voor steeds meer mensen geen plek. Dat is onacceptabel. Juist daarom willen we dat de provincie een fonds begint om méér sociale huurwoningen te bouwen en te zorgen dat gemeenten deze huizen met voorrang bouwt."

Jonge Socialisten tegen woningtekort

DELFT - De Jonge Socialisten, de jongerenvereniging gelieerd aan de PvdA, bouwen op zaterdag 16 maart een huis in Delft om aandacht te vragen voor het woningtekort in Zuid-Holland.

Met de stijgende huizenprijzen is het voor veel jongeren moeilijk om een goed en betaalbaar huis te vinden. Om twaalf uur begint de bouw van de woning aan het Bastiaanplein in Delft.
Onder de aanwezigen bij de actie zijn onder andere Lodewijk Asscher en Mei Li Vos. Ook is Rosalie Bedijn aanwezig, de aanjager van de actie en kandidaat statenlid.

Rosalie Bedijn geeft aan dat het echt tijd is dat er gebouwd wordt in Zuid-Holland. "Het is echt tijd dat het volgende provinciebestuur zaak maakt van meer betaalbare woningen in onder andere Delft"