De hoekige vormen van de nieuwe Toyota RAV4.
De hoekige vormen van de nieuwe Toyota RAV4. Foto:

Toyota-SUV RAV4 2019-versie op de markt

De nieuwe Toyota RAV4 is gepresenteerd. De SUV van de Japanse autobouwer werd voor het eerst geïntroduceerd in 1994.

De 2019-versie is de vijfde generatie. De Toyota RAV4 2019 is een robuuste auto, met hoekige vormen. In de SUV-markt onderscheidt dit model zich door een onconventioneel uiterlijk. Opvallend zijn onder andere de grote wielkasten, een prominente voorbumper, en een strakke belijning.
De auto heeft een makkelijke instap. De ruimte op de achterbank is helemaal in orde, ook voor de langere medemens. De bagageruimte heeft een laaddiepte van 1,8 meter en een inhoud van 580 liter. Kenmerkend in dit segment is Toyota met zowel een conventionele als een hybride aandrijflijn. De nieuwe RAV4 heeft een nieuw ontwikkelde 2,5-liter benzinemotor en een elektromotor op de vooras, samen goed voor 218 pk (160 kW). Optioneel is de vierwielaandrijving, in die AWD-versie zit er een extra elektromotor op de achteras (222 pk). De diverse motorvarianten hebben allemaal een eigen trekvermogen, van 800, 1.500, 2.000 en 1.650 kilogram voor de 2,5 Hybrid CVT AWD. De nieuwe hybride aandrijflijn schakelt naadloos tussen de benzine- en elektromotor.
Niet alleen het uiterlijk is vrij hoekig te noemen. Dit ontwerp wordt namelijk ook doorgevoerd in het interieur. In het strakke dashboard is er een verticaal 7-inch touchscreen. Dit is standaard aanwezig in alle uitvoeringen. Navigatie is vanaf de luxer uitgevoerde modellen aanwezig. Aan de nodige veiligheidstoepassingen is ook gedacht. Het uitgebreide veiligheidspakket heet Toyota Safety Sense 2, met onder andere adaptieve cruise control, een pre-collision system met detectie, automatric high beam, road sign assist, lane departure alert, lane keep assist, lane trace assist en vermoeidheidsherkenning. Airconditioning is altijd aanwezig, maar in de hybride versie zit climate control.
De vanafprijs van de Toyota RAV4 ligt op 34.995 euro voor de versie met 175 pk sterke 2.0-liter benzinemotor. Voor een hybride-versie betaal je minimaal 39.995 euro.


Toyota DIGO
www.digodelft.nl