De Delftse Kijker voor 'The Nation'

DELFT - Het toneelpubliek van Theater de Veste koos 'The Nation' van Het Nationale Theater tot beste voorstelling van het theaterseizoen 2017-2018. Zaterdag 23 maart wordt de prijs aan (een deel van) de cast uitgereikt.

Een razendsnelle marathonvoorstelling, als een Netflix-serie op het toneel, wist 'The Nation' in Delft een grote schare theaterliefhebbers en het trouwe toneelpubliek voor zich te winnen. De voorstelling kreeg de hoogste score van alle toneelvoorstellingen die in het seizoen 2017-2018 te zien waren. 'The Nation' is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving.

Zaterdag 23 maart speelt Het Nationale Theater in Theater de Veste de voorstelling 'Onze Straat'. Een deel van de cast was ook te zien in 'The Nation' en zij nemen na afloop van de voorstelling de prijs in ontvangst. Vrienden van het theater en alle andere geïnteresseerde bezoekers zijn van harte welkom.
De Delftse Kijker is een publieksprijs die sinds 1997 per seizoen wordt uitgereikt aan de beste toneelvoorstelling volgens de Delftse theaterbezoekers. Na afloop van iedere toneelvoorstelling wordt het publiek gevraagd om hun oordeel. Eerdere winnaars waren Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Jakop Ahlbom en Theater Utrecht. Tijdens een feestelijke bijeenkomst krijgen de acteurs van het winnende gezelschap De Delftse Kijker uitgereikt, een kunstwerk van de Delftse kunstenares Christina Linaris Coridou.