SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT - Een prachtig huis in de nieuwe Spoorzone, net buiten het centrum van Delft. Het huis van Bob van de Graaf en Gea van Gorkum is 'een kast van een huis'.

Het was Bob die in 1978 met een aantal van zijn medestudenten in deze voormalige artsenpraktijk en –woning z'n intrek nam. In 1983 kwam Gea bij hem wonen en ze vormden toen een samengesteld gezin. "Onze kinderen zijn nu volwassen en hebben nu zelf kinderen", zegt Gea. "Maar ze hebben hier heel leuk kunnen opgroeien. Nu is het huis geweldig voor onze kleinkinderen, want die spelen hier graag verstoppertje." Bob en Gea worden een dagje ouder en gaan gelijkvloers wonen. "We verhuizen naar een nieuw appartement in een voormalig pakhuis in Rotterdam", aldus Bob. "Met dit huis zijn we natuurlijk erg verwend en we vonden niet zomaar iets naar ons zin." Het huis dat ze achterlaten, door diverse renovaties in topstaat verkerend, is ook geschikt voor een bedrijf aan huis. Dat is volgens de bestemming ook toegestaan. "Wat wil je, hier hebben jarenlang artsen hun praktijk gehad, dokter Weyting en daarna dokter Muller", zegt Bob. Bij binnenkomst door de statige voordeur kom je in een ruime hal met een marmeren vloer. Vervolgens kom je in de woonkamer en suite. "Eén van de charmes van het huis is, dat alles net iets breder en hoger is", zegt hij. "De plafonds zijn wel 3 meter 60." De voorkamer heeft grote ramen en een openhaard kan de nodige sfeer en warmte brengen. Schuifdeuren met glas-in-lood leiden naar de achterkamer met het eetgedeelte. Hier is ook een fraaie schouw. Zowel de voor- als achterkamer hebben een prachtige houten parketvloer. "De antieke vloer is heel mooi en afkomstig uit een kasteel in Frankrijk", zegt Gea. Openslaande deuren leiden naar de heerlijke beschutte, ommuurde achtertuin van wel 18 meter diep. Gelegen op het zuidwesten en met een vrijstaande stenen berging. "Fraai betegeld en beplant door een hovenier", zegt Gea. "De rozen bloeien prachtig in de zomer. Je zit er heel privé en hebt geen inkijk. In de zomer kan je tot zonsondergang buiten zitten." Er is een gesloten, eenvoudige keuken met daarachter de bijkeuken. Hier is ook de opstelplaats van de hoogrendement CV-ketel (2002). Er is ook een kelder van 8 vierkante meter. "Op de eerste verdieping is er eveneens een kamer en suite, nu met paneeldeuren", zegt Bob. "Voor is een ruime werkkamer, met een mooi uitzicht op de 'Oude Jan'. De achterkamer doet dienst als hoofdslaapkamer."
Openslaande deuren bieden hier toegang tot een groot overdekt balkon. Beide kamers hebben een visgraat parketvloer. De modern uitgevoerde badkamer heeft een ligbad, een afzonderlijke inloopdouche, een dubbele wastafel en een kast met de was/droogtoren. Voor is er nog een kleine kamer, die nu gebruikt wordt als inloopkast. "Op de tweede verdieping zijn vier slaapkamers", zegt Bob. "Eén daarvan is nu de speelkamer van onze kleinkinderen. Vroeger zijn deze kamers verhuurd aan studentes, de hoogslapers zijn nog aanwezig." De verdieping is heel sfeervol en karakteristiek, met balken in het zicht en kraaldelen. In de tussenruimte is een eenvoudig keukenblok en een toilet-douche-combinatie. "Ideaal is de nabijheid van de winkels in het centrum, de tram en het station. De auto kan je altijd kwijt in de ondergrondse parkeergarage". zegt Gea tenslotte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding