Eén van de zonneflesboten gemaakt van afval
Eén van de zonneflesboten gemaakt van afval Foto:

Finale Zonneflessenboten Race

DELFT - Vrijdag 22 maart staat de finale van de Zonneflessenboten Race van het Nieuwe Stadhuis van Delft tot IHE Delft gepland.

Een race tussen Zonneflessenboten die kinderen op Zuid Hollandse basisscholen hebben gemaakt, van 13.00 uur -14.00 uur.

Doelstelling
Met de Zonneflessenboten Race willen wij kinderen van 10-12 jaar enthousiast maken voor een studie of baan in de greentech door met hen van afval, plastic flessen, een Zonneflessenboot te bouwen. Hierdoor maken ze kennis met schoon water, (electro)techniek, (scheeps)bouwkunde, recycling, duurzame energie en creativiteit.

Nominaties
Basisscholen in heel Zuid Holland kunnen tot 20 maart een heuse Zonneflessenboten Knutselworkshop boeken tegen het sterk gereduceerde tarief van 150 euro (normaal 250 euro) per klas. Per school worden twee boten genomineerd. Een in de categorie 'mooiste boot' en een in de categorie 'snelste boot'. Op vrijdag 22 maart racen de boten tegen elkaar tijdens de Zuid Hollandse Zonneflessenboten Race Finale.

Veiling
De drie snelsten en mooiste boten worden 's avonds in Rotterdam op het Schoon Water Feest tegen de hoogste prijs geveild voor het goede doel. De zes genomineerde teams/boten krijgen elk een mooie Solar Techniek doos en het team met de boot die tegen de hoogste prijs wordt verkocht mag het startschot geven voor 12 jaar Rotterdam Swim en dit team krijgt tijdens de Rotterdam Swim ook een VIP-behandeling.

Van 10.00 tot 18.00 uur wordt, vanaf het stadhuis Leiden via het stadhuis Delft tot het stadhuis van Rotterdam 45 km waterweg schoon gemaakt. Zie/www.wereldwaterdag.nl/route/