Bezoek Museum Prinsenhof, gratis voor bezoekers t/m 18 jaar en studenten (Foto: Anja Daleman)
Bezoek Museum Prinsenhof, gratis voor bezoekers t/m 18 jaar en studenten (Foto: Anja Daleman) Foto: Anja Daleman (A-Shots Photography)

Gratis naar Museum Prinsenhof!

DELFT - Op vrijdag 15 maart, tijdens de nationale staking in het basis-, middelbaar- en hoger onderwijs, is de toegang tot Museum Prinsenhof Delft gratis voor bezoekers tot en met 18 jaar en voor studenten (op vertoon van hun studentenpas).

Studenten, leerlingen en (groot-)ouders zijn die dag van harte welkom in het museum. Ontdek alles over Willem van Oranje, Delfts Blauw en de Delftse Meesters met de FamilieSpeurWaaier of onderzoek de moord op Willem van Oranje met de Cold Case Onderzoekskoffer.

Workshop
Voor bezoekers die creatief aan de slag willen gaan, is er een speciale workshop tussen 11.00 tot 17.00 uur in de Waalse Kerk. Tijdens deze workshop kunnen bezoekers hun eigen kopje of bord Delfts Blauw beschilderen .Aanmelden is niet nodig en deelname kost 1,50 euro per persoon. Geschikt voor alle leeftijden.

Museum Prinsenhof Delft is meer dan een gebouw met een museale functie: het gebouw zelf is geschiedenis. Het is een monument van nationale betekenis. In het Prinsenhof in Delft vond één van de meest dramatische gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats: de moord op Willem van Oranje in 1584. De kogelgaten zitten nog altijd als stille getuigen in de muur.

Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo'n inspirerende en belangwekkende plek maken. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster en deed in de 16e eeuw tijdelijk dienst als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Zie ook www.prinsenhof-delft.nl.