Het affiche van Delft Moves in Theater de Veste.
Het affiche van Delft Moves in Theater de Veste.

Delft Moves in Theater de Veste

Delft Moves zet de stad op z'n kop: in het weekend van 5 tot en met 7 april barst het jaarlijkse Delft Moves festival los en staat Theater de Veste helemaal in het teken van dans. Een groot aantal partners, waaronder Delft voor Elkaar, House of Styles en Dance Project, hebben samen met het theater de handen ineen geslagen om jong Delft aan het bewegen te krijgen. Tijdens het festival, voorafgaand in de wijken en op de scholen.
WK breakdance helden komen naar Delft: op vrijdag 5 april openen The Ruggeds het Delft Moves festival. Deze breakdance helden mixen muziek, acrobatiek, humor en dans tot een verbluffende show. De internationale pers is ook enthousiast: "Quite a rush to experience", aldus The Guardian. "Kept topping their energy", prees The New York Times. Tip: ga voorafgaand aan het festival naar de speciale workshop die op zaterdag 30 maart in Theater de Veste als 'warming up' wordt gegeven door de dansers van de groep. "Een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties" - de Volkskrant.
Maak kennis met de sterren van de toekomst in een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werken van de eigenzinnige choreografen Daniela Cardim, Wubkje Kuindersma en Milena Sidorova. Op zondag 7 april wordt het Delft Moves festival afgesloten met de Junior Company van het befaamde Nationale Ballet. Voorafgaand aan de voorstelling 'Unboxing Ballet' toont het gezelschap een kijkje in de keuken: je mag gratis een balletles bijwonen. Er zijn nog veel meer leuke dingen om bij te wonen! Spring, ren en vooral dans (!) naar Theater de Veste. Bestel nu je tickets voor de verschillende onderdelen. Het is mogelijk om voor de eerste twee dagen (5 en 6 april) een aantrekkelijk combiticket te kopen voor jongeren à 17,50 euro. Meer informatie tref aan je op: www.theaterdeveste.nl.

Het affiche van Delft Moves in Theater de Veste.