Het Bachkoor Holland, opnieuw met de Matthäus Passion in de Nieuwe Kerk (Foto: Ronald Knapp)
Het Bachkoor Holland, opnieuw met de Matthäus Passion in de Nieuwe Kerk (Foto: Ronald Knapp) Foto:

Ontroerende Matthäus Passion opnieuw in Delft te bewonderen!

DELFT - De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van
vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering.

Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek.

Oratorium
Het Bachkoor Holland voert het oratorium al ruim 30 jaar uit in samenwerking met het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest. Na de succesvolle uitvoeringen van 2018 in Delft brengt het Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars het werk opnieuw naar de Nieuwe Kerk op Witte Donderdag en Goede Vrijdag.

Decor
Het decor en de akoestiek van de Nieuwe Kerk in Delft, met het praalgraf van Willem van Oranje op de achtergrond, lijken te zijn gemaakt voor Bachs wonderschone meesterwerk.

Gasten
In het bijzijn van diverse nationale en internationale gasten van het gezelschap wordt de Matthäus Passion in volle glorie uitgevoerd samen het Concertgebouw Kamerorkest, het Haags Matrozenkoor en de internationale solisten: Anders Dahlin (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Julia Neumann (sopraan), Francine Vis (alt), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas).

Data en locatie
Locatie: Nieuwe Kerk, Delft
Data: Witte Donderdag 18 april, aanvang 19:30 uur en Goede Vrijdag 20 april, aanvang: 11.30 uur.
Tickets zijn te krijgen via de site www.bachkoorholland.nl of mail: toegangskaarten@bachkoorholland.nl Bellen kan ook: Nationale Theaterkassa 0900-9203 (0,45 euro p.m.)