Natasja (2e van rechts bovenste rij) met haar cursisten
Natasja (2e van rechts bovenste rij) met haar cursisten Foto:

Sta stevig in je schoenen en blijf overeind

DELFT - "We drinken zoveel koffie dat we aandelen Douwe Egberts zouden moeten hebben!" lacht Natasja de Vroome.

Zo gezellig is het vaak na afloop onder de cursisten van de twaalf beweeggroepen die ze aan de gang houdt. "Noem me maar beweegmakelaar," zegt ze. "Ik coördineer het sport- en beweegaanbod voor ouderen bij Delft voor Elkaar. Daar heb ik veel affiniteit mee. In de kledingwinkel van mijn ouders kon ik het als kind al goed vinden met senioren. 'Het lijkt wel een soos als Natasja er is!' riep mijn vader vaak." Natasja vraagt aandacht voor twee cursussen die in deze periode van start gaan of net begonnen zijn. In balans is een landelijk uitgerolde valpreventiecursus, ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het blijkt dat ouderen na de cursus 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt. Dat is heel fijn voor de deelnemers, maar het zijn ook harde cijfers die aantonen dat er enorme besparing op ziektekosten mogelijk is met preventie. Voor deze cursus kunt u bij interesse contact opnemen. De cursus gaat eind maart, begin april weer van start. De proefles is gratis en voor de 12 wekelijkse bijeenkomsten bedraagt het cursusgeld 50 euro. Tijd en locatie: vrijdag van 11.00 - 12.00 uur bij hockeyvereniging Ring Pass.

De cursus 'Stevig in je schoenen' is bedoeld voor mantelzorgers die tegen de grenzen aanlopen van wat ze kunnen opbrengen. Leer alles over belastbaarheid, verantwoord tillen en handige hulpmiddelen, maar vooral ook: leer te ontspannen in het jachtige bestaan als mantelzorger. Deze gratis cursus is 5 maart gestart, maar instromen kan nog steeds. Tijd en locatie: dinsdag van 10.00 - 12.00 uur bij Ontmoetingscentrum Mozartlaan, Mozartlaan 422.
Bel voor informatie 015-7600200 en vraag naar Natasja de Vroome, of stuur een email naar administratie@delftvoorelkaar.nl.