Met dit bandje om je pols laat je zien dat je 40 dagen past voor alcohol
Met dit bandje om je pols laat je zien dat je 40 dagen past voor alcohol Foto:

IkPas, 40 dagen zonder alcohol

DELFT - Veel Nederlanders drinken met grote regelmaat alcohol. Vaak uit gewoonte.

GGD Haaglanden daagt inwoners in de regio uit deze gewoonte te doorbreken en mee te doen aan de landelijke actie IkPas! 40 dagen zonder alcohol.

Campagne
IkPas, de landelijke bewustwordingscampagne die je uitdaagt om 40 dagen geen alcohol te gebruiken, gaat van start op woensdag 6 maart en duurt tot zondag 14 april.

GGD Haaglanden ondersteunt samen met Indigo Preventie en Brijder Verslavingszorg deze campagne in de regio Haaglanden.

Lente
Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou!
Uitdaging
IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt 40 dagen geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.
Veel deelnemers aan voorgaande campagnes gaven aan positieve veranderingen te ervaren: ze voelden zich fitter, sliepen beter, kregen een betere huid en vielen af. Daarnaast gaven ze het goede voorbeeld aan jongeren. Aan de 30 dagen géén alcohol in januari 2019 met de slogan: 'Feest in December, Fris in Januari' deden ruim 1300 mensen uit Haaglanden mee.

Aanmelden
Durf jij het aan? Schrijf je dan in op www.ikpas.nl. Voor vragen over IkPas in de regio Haaglanden en achtergrondinformatie kun je mailen met GGD Haaglanden via ikpas@ggdhaaglanden.nl. Meer informatie over de landelijke actie: www.ikpas.nl.