Edelsmid Claire Marks in actie in het eigen atelier
Edelsmid Claire Marks in actie in het eigen atelier Foto:

M-Edelsmeden, sieraden vanuit vakmanschap

DELFT – Wie gaat trouwen of samenleven, wil dat graag bekrachtigen met een mooi sieraad. Als je iets echt exclusiefs zoekt, ga je naar M-Edelsmeden. Waar uw sieraden nog met de hand worden gemaakt.

M-Edelsmeden zit sinds ruim vijf jaar aan de Hippolytusbuurt, naast de Visbanken. Het is een echt familiebedrijf. Claire Marks is de edelsmid. Zij studeerde af aan de vakschool goud en zilver in Schoonhoven en bekwaamde zich later in de gemmologie, edelstenen, in Nederland en Duitsland. Sylvia houdt zich bezig met de verkoop en Nick is verantwoordelijk voor social media, fotografie en website.
De winkel in hartje stad oogt overzichtelijk en strak. Uniek zijn de mooie handgemaakte sieraden en bij het bekijken van de vitrines valt meteen het strakke design op. Edelsmid Claire werkt zelf veel met staal en titanium. Daarnaast verkoopt "M" ook ontwerpen van collega's uit Nederland en Duitsland. "Op dit moment doen we heel veel met trouwringen. Ik maak ze volgens eigen exclusief ontwerp, maar als iemand zelf een ontwerp aanlevert, is dat ook prima. Mensen kunnen trouwens ook hun eigen goud meebrengen. Dat smeden we dan om tot een geheel nieuw sieraad. Vanuit nostalgisch en emotioneel perspectief is dat natuurlijk heel aantrekkelijk", aldus Claire.

3D-printer
Nu nog in onderhoud, maar over een paar weken weer opvallend in de etalage, is de 3D-printer. "Ik gebruik hem tot nog toe vooral ter ondersteuning bij de productie van trouwringen, maar in de toekomst ga ik er zeker meer mee doen", voorspelt de kunstenares.
M-Edelsmeden is gevestigd aan de Hippolytusbuurt 2. De winkel is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie surf naar www.m-edelsmeden.nl.

edelsmid Claire Marks in actie in het eigen atelier