'Caligula' door Theater Utrecht: te zien op vrijdag 1 maart in Theater de Veste
'Caligula' door Theater Utrecht: te zien op vrijdag 1 maart in Theater de Veste Foto:

Fantastisch theaterspel in harde toneelklassieker

DELFT- Theater Utrecht presenteert op vrijdag 1 maart de gelauwerde interpretatie van de legendarische toneelklassieker 'Caligula' van Albert Camus, in een speciale grote zaal enscenering, in Theater de Veste.

Als de zus en geliefde van de jonge onervaren keizer Caligula is gestorven, ontsteekt er een storm in zijn hoofd. Hij wordt getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven. Caligula wordt magistraal vertolkt door acteur Vincent van der Valk. Die eveneens voor zijn sterfscène in 'Caligula' de Gouden Gifbeker ontving. De recensent van de Volkskrant was ook zeer enthousiast, gaf de voorstelling 4 sterren en schreef over regisseur Thibaud Delpeut: "Delpeut maakt een fascinerende, ijzingwekkende voorstelling". Op vrijdag 1 maart is er voorafgaand een inleiding om 19.15 uur en de voorstelling zelf start om 20.15 uur.
Zie: www.theaterdeveste.nl

Kindercollege
Verder op de agenda bij Theater de Veste: Een college voor nieuwsgierige kinderen (8+). Zaterdag 9 maart, aanvang: 15.30 uur.

Hoogleraar filosofie Sabine Roeser van de TU Delft laat in haar werk en onderzoek zien dat emoties belangrijk kunnen zijn om goed na te denken over wat technologie en technologische ontwikkeling betekent voor ons mensen. Je gaat met haar en andere kinderen samen nadenken en filosoferen over emoties en technologie, en natuurlijk zelf creatief aan de slag. Technologische ontwikkelingen roepen allerlei emoties op, negatief zowel als positief. Mensen denken vaak dat emoties niet belangrijk zijn of ons zelfs allerlei fouten laten maken. Wat de emoties uit deze voorbeelden gemeenschappelijk hebben is dat ze raken aan belangrijke morele waarden zoals duurzaamheid, veiligheid, verantwoordelijkheid en eerlijkheid. Kaarten: 3,50. Zie: www.theaterdeveste.nl