Martin Reitsma (r.) met leden van After Tea en Tee Set
Martin Reitsma (r.) met leden van After Tea en Tee Set Foto: Martin Reitsma

Radio-reünie van Tee Set en After Tea

DELFT - De muziek van Delftse bands zoals Tee Set en After Tea is vandaag de dag nog steeds populair bij een grote groep babyboomers. Hoog tijd voor een radio-reünie die binnenkort zal volgen bij een nader aan te geven radio-omroep. Er is inmiddels een uitzendverzoek door schrijver dezes verzonden naar Stadsradio Delft die dit op korte termijn zal bespreken.

Tekst: Martin Reitsma

De muziek van deze succesvolle bands komt nog regelmatig voorbij op 192 TV en op tal van 'gouwe ouwe' radiozenders. De oud-leden van deze bands zijn veelal nog steeds actief met muziek. We zien hen nog regelmatig op allerlei landelijke podia optreden. In augustus 2014 kwam een aantal oud-leden van de Tee Set nog eens bij elkaar voor een memorabel optreden bij het toen 25-jarige festival Westerpop. Het werd een prachtig eerbetoon aan onder meer Peter Tetteroo de legendarische zanger van de band. De positieve reacties van het massaal aanwezige publiek waren overweldigend.

Hitparades
In 1966 had de Tee Set met 'Early in the morning' een eerste singlehit. 'Don't you leave', 'Please call me', 'Tea is famous', 'Ma belle amie', 'She likes weeds' en zoveel andere grote hits volgden. 'Ma belle amie' behaalde in 1970 zelfs een top vijf notering in de Amerikaanse hitparades. Ferry Lever, de gitarist in de band vertelde vorige week in mijn radioprogramma 'Nederbeat, The Beat Goes On' nog leuke anekdotes over hun Amerikaanse tournee in 1970 waarbij de band op grote podia mocht spelen en gevraagd werd voor dicht bekeken TV shows. Voorts was er toen een optreden waarbij ook de Haagse band Shocking Blue op het podium stond. Zij hadden op dat moment een Amerikaanse nummer 1 hit met 'Venus'.

After Tea
Diverse leden leden van de Tee Set zagen we terug in After Tea, eveneens uit onze Prinsenstad. Ook deze band deed het goed in de jaren zestig in de vaderlandse hitlijsten en scoorde hits zoals 'Not just a flower in your hair', 'We will be there after tea' en 'Snowflakes on Amsterdam'. Enkele leden van de band waren Hans van Eijck, Polle Eduard, Ferry Lever, Ilja Gort, Martin Hage en ook Frans Krassenburg, oud zanger van The Golden Earrings zong nog enige tijd bij After Tea.

De afgelopen jaren ontving ik in mijn radioshow een aantal van de oud-leden van beide bands zoals Polle Eduard, Ferry Lever, Peter Seilberger en Frans Krassenburg. Polle zong er afgelopen december nog zijn solohit 'Ik wil jou' onder begeleiding van onder meer Ferry Lever.

In 2017 stonden Eduard en Lever op het podium van The Boulevard of Golden Music op Kijkduin met hun band. Polle speelt voorts in The Rest, de band waar ook zanger Hans Vermeulen zo'n belangrijke rol in heeft gespeeld. Memorabel was het optreden van leden van de Tee Set op 15 maart 2014 in De Tobbe in Delft. Het was overvol waarbij de Tee Set een prachtig eerbetoon ontving met gouden platen.

We gaan binnenkort met de bandleden terugblikken op al die successen van Tee Set en After Tea, met daarbij leuke anekdotes en veel muziek. We vernemen dan ook hun toekomstplannen. Als de uitzenddatum, locatie en tijdstip bekend zijn, zullen we u nader informeren.