John Kok is bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren (VVE), waar alle op Delftechpark gevestigde bedrijven lid van zijn.
John Kok is bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren (VVE), waar alle op Delftechpark gevestigde bedrijven lid van zijn. Foto: Esdor van Elten

Gaan we het redden…

DELFT - Het zal u niet ontgaan zijn dat het hele gebied 11, grofweg TU Delft, Delftechpark, Technopolis e.d. een metamorfose heeft ondergaan.

De TU heeft zijn campusuitstraling door de Mekelweg af te sluiten. Het voormalig TNO terrein staat bijna vol met prachtige nieuwe woningen. Ook op Technopolis (met o.a. Exact, 3M, Applikon, Data Centre Group) wordt weer gebouwd. Maar....Al deze bewoners en werkenden zullen wel op de één of andere manier van en naar huis of werk moeten komen en voorlopig kan dit alleen via de Schoemakerstraat. Natuurlijk is deze straat een aantal jaren geleden opgeknapt. Het is beter geworden, behalve als het regent, sneeuwt of als er iets plaatsvindt op de A13 want dan loopt alles vast. Daar zit hem dan ook het probleem, want door de bouw van huizen en nieuwe bedrijven komen daar nog meer auto's bij. Natuurlijk wordt er van iedereen initiatief verwacht voor een oplossing, op de (elektrische) fiets of scooter of met het OV, deze laatste dan wel weer met de dichtstbijzijnde halte aan de Mekelweg en vooral niet rijdend in de avonduren, ook station Delft Zuid (zeker 20 minuten lopen over een donker en redelijk afgelegen pad) biedt niet echt een uitkomst. Een ontsluiting aan de andere zijde van Technopolis, ter hoogte van de afslag 'Rotterdam the Hague Airport' , zou wel een uitkomst kunnen zijn, maar dan rijst de vraag: werk je dan niet het gebruik van de auto in de hand? In een ver verleden heeft de Gemeente Delft aangegeven Technopolis aan de andere zijde te willen ontsluiten, maar werd er haastig aan toegevoegd dat ze daar naar gaan kijken wanneer dat park helemaal volgebouwd is en dat duurt nog wel even. Met de Vereniging van Eigenaren Delftechpark blijven wij in overleg met de gemeente, maar bijvoorbeeld ook met de TU Delft, om te kijken naar een goede en duurzame oplossing om de verschillende parken en wijken niet alleen bereikbaar te houden, maar ook voor nu en in de toekomst leefbaar.