Reactie van Stadsbelangen Delft

DELFT - Als de verkennende fase positief wordt afgerond, zal wat Stadsbelangen Delft betreft de Algemene Ledenvergadering hierover uiteindelijk een uitspraak doen. Dan begint de volgende fase.

De verkenner namens Stadsbelangen Delft, Aad Meuleman: "Het zal nog wel even duren. We zijn op de achtergrond voorzichtig bezig. Het zou heel mooi zijn als bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een grote Delftse Stadspartij mee doet. In de loop van dit jaar verwacht ik meer duidelijkheid. Tijdens de gesprekken heerst een positieve grondhouding, maar er moet nog wel wat water bij de verschillende wijnsoorten."

Fractievoorzitter Bram Stoop loopt niet voor de fanfare uit: "De verkenners, Theodor en Aad, zijn in bespreking. Het is afwachten waar dat op uitdraait. We willen op zeker gaan, want het is in het verleden eerder geprobeerd. Ik heb er veel voor over om voor Delft een grote eensgezinde Stadspartij te bewerkstelligen. Sommigen zullen over hun schaduw heen moeten stappen. Niet blijven hangen aan de eigen zetel, kijken naar het grotere plaatje. Als we tijdens de afgelopen verkiezingen al één front hadden gevormd, waren we de grootste partij geweest. Alles beter dan een stad voor een groot gedeelte te laten besturen door mensen die tijdelijk in Delft wonen, toch?"