Bij Paul Willemsen in Den Hoorn hebben ze een fiets naar elke voorkeur (Foto: Koos Bommelé)
Bij Paul Willemsen in Den Hoorn hebben ze een fiets naar elke voorkeur (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Altijd wind mee met een e-bike van Paul Willemsen

DEN HOORN - Tijden veranderen. Zo ook tweewielers. Paul Willemsen is in ieder geval helemaal bij de tijd, hoe tijdloos de fiets voor hem ook blijft.

Jonge gasten die vroeger met de Kreidler of Puch de polders doorkruisten, hadden altijd wel een handige vriend zoals Paul Willemsen. "Het begon voor mij op zestienjarige leeftijd met sleutelen aan brommers. Ik heb altijd al fietsenmaker willen worden." blikt Willemsen terug. Hij heeft altijd een passie voor tweewielers gehad en op zijn 27e opende hij al zijn zaak aan de Woudseweg in Den Hoorn. "…en nu ben ik 50. Ik ken niets anders dan fietsen!" grapt de fietsenmaker uit Den Hoorn.

Technologie
In die 23 jaar tijd heeft de technologie niet stil gestaan. De elektrische fiets is inmiddels een vertrouwd beeld geworden op straat en Willemsen zorgt ervoor dat hij voorop loopt in de branche. Sinds december is de fietsspecialist dealer van het merk 'Riese und Müller', de Mercedes onder de fietsen. Echt een e-bike om trots op te zijn en er zijn nu nieuwe modellen beschikbaar in de winkel van Paul Willemsen. De absolute top onder de elektrische highspeedfietsen kenmerkt zich door een stijlvol doch grof designs, brede banden voor stabiliteit en een 1000 watt elektromotor. "Typisch Duitse degelijkheid" voegt Willemsen nog toe.

Metamorfose
De fiets is tegenwoordig onderhevig aan een ware metamorfose. Voor het team van de fietsenmaker uit Den Hoorn is dat niet vreemd, omdat zij voortdurend worden bijgeschoold met de laatste cursussen. "Er zullen alleen maar meer elektrische fietsen bijkomen, niet minder." Eén van de redenen waardoor Willemsen op zoek is naar extra personeel. Monteurs en verkopers met een ongebreidelde passie voor tweewielers zoals Willemsen die zelf heeft.
Heb jij interesse? Mail dan jouw CV en motivatie naar info@paulwillemsen.nl.