DELFT - Veel ouders hebben kopzorgen vanwege de onderwijsstaking op 15 maart. Vitesse Delft biedt voor velen de uitkomst. Trainer John Hage vertelt hierover.

- Hoe dat zo?
"Samen met mijn compagnon heb ik een bedrijf in evenementen voor kinderen. Vorig jaar merkten we tijdens de onderwijsstaking dat ouders met de handen in het haar zaten en hebben we een dag georganiseerd bij Quick in Den Haag. Dat werd een groot succes. Toen ik het hier binnen de club over had, werd direct enthousiast gereageerd. Dit jaar doen we het dus ook bij Vitesse Delft."

- Wat gaat er gebeuren?
"Eerste elftalspelers en andere vrijwilligers ondernemen verschillende voornamelijk sportieve activiteiten met jeugdleden en vriendjes of klasgenoten. Het wordt een gewoon een heel leuke dag voor de kinderen die meedoen en de ouders hoeven niet op zoek naar alternatieve opvang."

- Nu over de club: jullie zijn goed uit de winterstop gekomen...
"Absoluut. Het trainingskamp heeft ons goed gedaan en we zijn naar elkaar toegegroeid. Daarbij zijn we nu breder en kunnen we blessures beter binnen de groep opvangen. In tegenstelling tot vóór de winterstop, valt het kwartje nu wél onze kant op en hebben we nog niet verloren."