Nieuw seizoen 'Deutsches Kino' bij Filmhuis Lumen

DELFT - Filmhuis Lumen toont, in het kader van de 'Deutches Kino'-programmering, de komende maanden vijf bijzondere Duitse films.

Elke maand wordt een actuele Duitse film vertoond die niet voor distributie in Nederland is aangekocht, maar die genoeg belang of aantrekkingskracht heeft om te vertonen. De films zijn zo divers mogelijk en zijn bij eerdere vertoningen op festivals opgevallen, omdat ze bijvoorbeeld belangrijke prijzen hebben gewonnen. Deutsches Kino wordt georganiseerd in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut. De films worden speciaal voor deze reeks geïmporteerd en zijn Duits gesproken en Engels ondertiteld.
Woensdag 20 februari, aanvang: 19.30 uur, start Filmhuis Lumen met de muziekdocumentaire Wildes Herz. Een documentaire over een van de meest succesvolle punkbands in Duitsland: Feine Sahne Fischfilet (Fijne room visfilet). De met veel sympathie gedraaide biografie volgt de band en zanger Jan 'Monchi' Gorkow, die openlijk ageren tegen racisme, homofobie en rechts-extremisme en daarbij geen blad voor de mond nemen. Tot en met juni zijn daarna nog te zien: Arthur & Claire, Landrauschen, Gundermann en Wackersdorf. De komende voorstelling is op woensdag, vanaf maart keert de serie terug op de gebruikelijke donderdag.