Bij AV polariteitsmassage leer je verschillende massagetechnieken
Bij AV polariteitsmassage leer je verschillende massagetechnieken Foto:

Een polariteitsmassage, wat is dat dan?

DELFT - Een polariteitsmassage is een ontspannende lichaamsmassage.

De massage vermindert spanning en geeft ruimte aan je levensenergie; aan je adem, ideeën, passies en emoties. Een teveel of een te weinig aan spanning in huid-, spier-, orgaanweefsel of in gewrichten, blokkeert de doorstroming van levensenergie. Het doel is om de doorstroming van deze levensenergie te stimuleren. De massage is als een goed gesprek met je lichaam: respectvol, vriendelijk, met humor en zonder oordeel.
De masseur gebruikt een afwisseling in massagetechnieken om die verschillende weefsellagen te laten ontspannen. Bijvoorbeeld door strijkbewegingen met olie, het geven van drukpuntmassage, het losjes bewegen van gewrichten en rekken. Deze fysieke massagegrepen worden afgewisseld met polarisaties: momenten waarbij de masseur de handen op specifieke plaatsen legt. Deze verbindingsgrepen werken in op het vrij doorstromen van energie. Ze geven de gelegenheid aan de gemasseerde, om de verbinding te voelen die de masseur met zijn of haar handen maakt en het geeft de tijd om bewust te worden van wat de massage met je doet.

Tijd, zorg, aandacht en plezier
Bij een massage denk je al snel aan het aanleren van technieken en aan het leveren van een prestatie. De belangrijkste aspecten bij een massage zijn echter: tijd, zorg, aandacht en plezier. Je neemt voldoende tijd voor een massage, je hebt zorg voor je cliënt en ook voor jezelf, je aandacht is bij de massage en als je je hart volgt, heb je er plezier in. Deze vier aspecten zijn ook de leidraad bij de massagecursussen. Tijdens de lesdagen is er voldoende tijd om al het nieuwe te leren, met zorg en aandacht word je hierin begeleid en wij hebben er plezier in om onze passie met jou te delen. Een massage geven is méér dan techniek; je communiceert met iemand door een bepaalde intentie over te brengen met jouw handen. Je wilt rust en ontspanning teweegbrengen. Dat lukt als de ander zich veilig en geborgen voelt in jouw handen. Daarom is tijdens elke cursus veel aandacht voor jouw lichaamshouding. Je
leert masseren met gebruik van je lichaamsgewicht zodat je vanuit ontspanning kunt werken. Als jij ontspannen werkt, is dat te voelen in je massage.

Acht woensdagavonden
De massagecursus 'basisgrepen polariteitsmassage' is verdeeld over acht woensdagavonden en start op 6 maart in het Centrum NLD3. De cursus wordt gegeven door Astrid Vollebregt en/of Marijn van der Vegt. Kosten: 295,00 euro.
www.avpolariteitsmassage.nl