Carien Slegtenhorst van Praktijk Ontvouwen (Foto: Koos Bommelé)
Carien Slegtenhorst van Praktijk Ontvouwen (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Vind jezelf in ontspanning - Praktijk Ontvouwen

DELFT - Met haar praktijk Ontvouwen helpt Carien Slegtenhorst anderen om in alle veiligheid terug te komen in hun eigen psychische en fysieke evenwicht. In haar therapieruimte in Delftstede aan de Phoenixstraat 66, biedt zij lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en massages aan.

Een plantje groeit niet door eraan te trekken. "Een mooie spreuk op deze vroege lentedag", zegt Carien Slegtenhorst van Praktijk Ontvouwen, en het zegt meteen iets over de naam van mijn praktijk. Ik geloof er namelijk niet in om mensen geforceerd door weerstanden heen te duwen.

Contact
Ik vind het heel belangrijk om tijd te nemen en rust te creëren, waardoor ik wezenlijk contact kan maken met de mensen die hier komen. Samen kijken we naar wat zich wil ontvouwen, vandaar de naam van deze praktijk.

Pantsering
Volgens Carien zetten trauma's of nare ervaringen zich vast in je lichaam en vormen je karakter. "Dit is een vorm van pantsering, een manier om jezelf te behoeden voor een volgende kwetsing. Door deze pantsering raak je verwijderd van de kern van wie je je werkelijk bent."

Behandelmethodes
Om weer terug te keren naar die kern biedt Carien verschillende behandelmethodes aan. Hieronder vallen gesprekken, ademhalingsoefeningen, fysieke oefeningen en familie/opstellingen.

Karakter
Ons karakter wordt volgens Carien gevormd in onze jeugd. Als je in een bepaalde fase in je leven weinig steun hebt gevoeld van je ouders kun je bijvoorbeeld als reactie de houding ontwikkelen dat je het allemaal zelf wel uitzoekt en je niets laat vertellen door anderen. Deze houding kan beperkend werken.

Massages
Carien is ook holistisch masseur en geeft klassieke en energetische massages.

"Klassieke massage is gericht op het verminderen van spierspanning en zorgt voor een betere doorbloeding en lymfedoorstroming.
Energetische massage brengt de energie tussen verschillende lichaamsdelen in balans.Een massage helpt je je bewuster te worden van je lichaam en kan je leeftempo wat vertragen.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www. ontvouwen.com of bel naar 06-50860177.
De praktijkruimte is gevestigd in Delftstede, Phoenixstraat 66, Delft.