Controversieel architect Carel Weeber gaat in debat bij TU Delft afdeling Bouwkunde
Controversieel architect Carel Weeber gaat in debat bij TU Delft afdeling Bouwkunde Foto:

Ex-architect Carel Weeber spreekt.....

DELFT - Op initiatief van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en in samenwerking met Het Delftsch Bouwkundig Studenten Gezelschap 'Stylos' en ontwerpersvereniging Delft Design wordt een drietal interviews georganiseerd met drie 'éminences grises' uit de bouwkunst.

Deze lezingen lopen parallel aan een aantal lezingen waarin jonge startende ontwerpers met als thema 'Future Makers', hun visie geven op de gebouwde omgeving. Donderdag 21 februari, aanvang: 19.30 uur, staat een interview met de spraakmakende ex-architect Carel Weeber op het programma. Locatie: Technische Universiteit Delft, afdeling Bouwkunde (Oranjezaal, begane grond: 200 zitplaatsen).
Weeber blikt terug op zijn werk en zijn leven. De ex-architect met uitgesproken mening en met verrassende, maar controversiële ideeën. Carel Weeber was werkzaam in het onderwijs, van hoogleraar en decaan tot afstudeermentor. Hij was publicist (o.a. Het Wilde Wonen en het Versteende Tentenkamp) en bekende Nederlander op TV (liefst in lange bontjas en zonnebril) de radio. Verder was hij medeoprichter van het Berlage instituut, Stichting Hoogbouw, voorzitter van de BNA (Bond van Nederlandse Architecten) en strijder tegen de Truttigheid in Nederland. Bekende spraakmakende en somtijds verguisde projecten van zijn hand: Prix de Rome plan van CS Amsterdam, het Osaka paviljoen in Japan (wereldtentoonstelling) i.s.m. Bakema, de Zwarte Madonna, de Peperklip, de Vensterpolder, gevangenis de Schie, studentencomplex de Struyck, metrostations in Spijkenisse e.a. In diverse samenstellingen start hij met collega's kantoren. Deze avond belooft memorabel te worden met de meeste uitgesproken architect van Nederland uit de vorige eeuw. Moderators: Ton Voets (voorzitter KIVI) en Sem van der Eijnde (bouwkundestudent).