Tjerk-Martijn Mulder van de Rabobank en Janelle Moerman van Museum Prinsenhof (Foto: Marjo van de Peppel-Kool)
Tjerk-Martijn Mulder van de Rabobank en Janelle Moerman van Museum Prinsenhof (Foto: Marjo van de Peppel-Kool) Foto:

Rabobank 'partner in innovatie' voor Prinsenhof

DELFT - Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank sloten deze week een sponsorovereenkomst voor de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer.

De overeenkomst richt zich op het uitgebreide, innovatieve onderzoek naar deze beroemde Delftse meester. Hiermee verbindt de Rabobank zich als 'partner in innovatie' aan de tentoonstelling. De officiƫle ondertekening vond plaats in Museum Prinsenhof Delft door Tjerk-Martijn Mulder, directeur van de Rabobank, en Janelle Moerman, directeur van Museum Prinsenhof Delft.

Onderzoek
Pieter de Hooch was een bijzonder innovatieve schilder en een meester in de zogenaamde 'doorkijkjes'. Omdat er relatief weinig over hem bekend is, wordt in de aanloop naar de expositie sinds 2017 uitgebreid onderzoek naar hem gedaan. Het onderzoek wordt verricht in samenwerking met onder meer het Rijksmuseum en de TU Delft met behulp van innovatieve technieken. De resultaten van de verschillende onderzoeken worden gepresenteerd in de tentoonstelling en beschreven in de catalogus die bij de expositie verschijnt. Janelle Moerman: "De ondersteuning van het onderzoek naar Pieter de Hooch door de Rabobank is een mooie vervolgstap in een jarenlange samenwerking en getuigt van grote betrokkenheid bij de manier waarop het museum haar maatschappelijke rol probeert te vervullen. Daar zijn wij ontzettend blij mee."
Tjerk-Martijn Mulder: "De Rabobank vindt het belangrijk om innovatie te stimuleren. Wij zijn er trots op dat wij als sponsor een bijdrage kunnen leveren aan deze bijzondere tentoonstelling. Daarnaast sluit de expositie goed aan bij de doelstellingen van de bank: dichtbij, betrokken en toonaangevend." Rabobank en Museum Prinsenhof Delft Rabobank ondersteunt Museum Prinsenhof Delft al sinds 2014 bij het verwezenlijken van de ambities van het museum.