Pink Project, tijdens een eerder AHOY-optreden, in 2017 (Foto: Nico Alsemgeest)
Pink Project, tijdens een eerder AHOY-optreden, in 2017 (Foto: Nico Alsemgeest) Foto: Nico Alsemgeest

Jubilerend Pink Project verheft muziek tot ware kunst!

DELFT - Delftenaar Peter Chattelin richtte in 1994 zijn band Pink Project op. De band heeft een goede en solide reputatie opgebouwd op het gebied van het innoveren en perfectioneren van de iconische Pink Floyd sound.

Door Martin Reitsma

Dit jaar bestaat de band 25 jaar en viert dit met hun 'Pink Floyd's Anniversary'-show waarmee ze gerenommeerde poppodia en theaters aandoen. Volgens een schatting van Chattelin bezochten inmiddels ruim 600.000 bezoekers optredens van de band.

Chattelin kijkt met voldoening terug op Delftse optredens, zoals in 1998 op de Markt, waar ten overstaan van ruim 10.000 toeschouwers het album 'Dark Side Of The Moon' werd gespeeld met gastmuzikanten als onder anderen Jan Akkerman (Focus –Brainbox) en Job Tarenskeen van Alquin. Ook het optreden bij Lijm en Cultuur Delft in 2010 ziet hij als een hoogtepunt.

Pink Project verzorgt op 11 mei a.s. een avondvullend optreden in AHOY Rotterdam. Er is meer te vieren. Het album 'The Wall' van Pink Floyd werd 40 jaar geleden uitgebracht, terwijl het album 'The Division Bell' 25 jaar geleden uitkwam.

Feestje
Alle reden voor een muzikaal feestje en dat werd het afgelopen week bij Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.
Het optreden is al maanden van tevoren uitverkocht. In de zaal heerst een verwachtingsvolle atmosfeer. Pink Project weet immers altijd weer te verrassen met spectaculaire optredens, een prachtige quadrafonische sound, de unieke setlist, indrukwekkende visuals en een prachtige lichtshow. De sfeer zit er vanaf het eerste nummer 'Breathe' goed in. Pink Project laat in een ruim twee uur durende show horen waarom zij te boek staan als een van de allerbeste Pink Floyd tributebands ter wereld. Voor de pauze horen we onder meer een aantal nummers van 'The Division Bell' uit 1994. 'Time' verhaalt op melancholieke wijze over het verstrijken van de tijd, het aflopen van de jeugd. 'Welcome to the machine' houdt je direct in zijn muzikale greep en is van een beklemmende, sinistere schoonheid. Nummers als 'What do you want from me', Poles apart', 'Marooned', 'Coming Back To Life', 'Keep Talking' en 'High Hope' doen het ook deze avond weer goed bij het publiek.

The Wall
Na de pauze staat 'The Wall' centraal met topnummers als 'In The Flesh', 'The Thin Ice', 'Another Brick in The Wall' Part 1 t/m 3, 'Happiest days of our lives', 'Mother', Empty Faces, 'Young Lust', 'One of my turns' en 'Nobody Home'.De band in topvorm. 'Hey You' klinkt ijzersterk met fantastische vocalen van Peter Chattelin en Charles Dehue met unieke gitaarriffs van Ruud Verwijk en angstaanjagende echo's die de uitgestrekte leegte van de innerlijke wereld van Pink uitstekend symboliseert na voltooiing van zijn muur. Het voorlaatste nummer 'Comfortably Numb' klinkt magisch en wordt een ware apotheose. De hele band excelleert tegen een rijke achtergrond van heldere akoestische- en ruige elektrische gitaren, Mooie backing vocals, indrukwekkend toetsenwerk en een formidabele ritmesectie. Het dankbare publiek beloont de band met een ovationeel applaus.Toegift 'Run Like Hell' beukt, stampt en komt tot een explosieve ontlading. Dit belooft veel voor AHOY op 11 mei a.s. Meer info: http://www.pinkproject.nl

Tekst: Martin Reitsma - foto: Nico Alsemgeest