'Topvoorstelling' Caligula komt naar Theater de Veste! (Foto: Roel van Berckelaer)
'Topvoorstelling' Caligula komt naar Theater de Veste! (Foto: Roel van Berckelaer) Foto: Roel van Berckelaer

Caligula in Theater de Veste

DELFT - Regisseur Thibaud Delpeut van Theater Utrecht brengt zijn veelgeprezen interpretatie van de legendarische toneelklassieker Caligula van Albert Camus nu naar de grote zaal van de schouwburgen.

"Eigenlijk zou je een stuk als Caligula elke vijf jaar moeten spelen, om te zien wat het nu betekent'', aldus Delpeut. "De mensen sterven en zijn niet gelukkig."

Inzicht
Tot dit verpletterende inzicht komt de jonge, onervaren keizer Caligula na de dood van Drusilla, zijn zus én minnares. Er ontsteekt een storm in zijn hoofd. Getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven onderwerpt Caligula zijn onderdanen aan een genadeloos en gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood.

De voorstelling is vrijdag 1 maart te zien in Theater de Veste in Delft en wordt voorafgegaan door een speciale, interactieve talk als inleiding.

Sectie op de ziel
Regisseur Thibaud Delpeut gaf zijn enscenering van Caligula de ondertitel 'sectie op de ziel' mee.
Hij ziet Caligula als een man die niet voorbereid is op de confrontatie met onze sterfelijkheid. Als een man die verscheurd door rouw alleen nog waarde toekent aan de dood, maar die zeker niet de waanzinnige is waar men hem vaak voor houdt.
"Aan het begin zal het grappig zijn, daarna ben je geïrriteerd, ontroerd en dan weer geamuseerd. Deze Caligula wordt een reis naar het hart van de duisternis" aldus Delpeut.

Informatie
Caligula: vrijdag 1 maart, aanvang: 20.15 uur. Kaarten: 25, 25 euro.
Meer info & tickets:
www.theaterdeveste.nl
www.theaterutrecht.nl