Burgemeester Marja van Bijsterveldt overhandigt de bijbehorende plaquette
Burgemeester Marja van Bijsterveldt overhandigt de bijbehorende plaquette Foto:

Prins Mauritsschool is Present

DELFT - Leerlingen van de Prins Mauritsschool krijgen bijzondere excursies in het kader van burgerschapsvorming met behulp van de lesmethode 'Onze School is Present' in samenwerking met Stichting Present Delft.

De Prins Mauritsschool is de eerste school in Delft die door middel van deze ontwikkelde lesmethodiek een praktische invulling geeft aan burgerschapsvorming in de praktijk met leerlingen.

Ontmoetingen
Deze lesmethode, geschikt voor alle groepen van de basisschool, creëert unieke ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving via een praktische klus of gezamenlijke activiteit. Zo hebben de groepen van deze basisschool al meerdere projecten gedaan in samenwerking met Present Delft. Projecten zoals pannenkoeken bakken met ouderen in de Lindenhof, koningsspelen samen met cliënten van Ipse de Bruggen en lessen volgen in de klas samen met ouderen uit een verzorgingshuis.

Startsein
De projecten leverden niet alleen plezier op, maar ook belangrijke lessen. Stichting Present Delft en de Prins Mauritsschool gaan dit nieuwe jaar officieel starten met deze lesmethodiek. Het officiële startsein werd afgelopen week gegeven door burgemeester Marja van Bijsterveldt. Haar commentaar:
"Ik ben er trots op dat jullie niet alleen naar jezelf kijken, maar ook naar de ander. En dat past zo goed bij Delft waarin we dingen samen willen doen. Niet alleen voor onszelf leven, maar ook voor de ander"

Bordje
Burgemeester van Bijsterveldt reikte een plaquette uit. Dit komt op school aan de muur te hangen en dat laat officieel zien dat de Prins Mauritssschool 'Present' is en actief bezig met de burgerschapsvorming.