De drie Finalisten van de Dragon's Den 2019 voor sociale ondernemingen met Harmen van der Laan in het midden (Foto: Esther Meijer)
De drie Finalisten van de Dragon's Den 2019 voor sociale ondernemingen met Harmen van der Laan in het midden (Foto: Esther Meijer) Foto:

PrintPlezier wint Dragon's Den 2019

DELFT - De Delftse sociale onderneming PrintPlezier, een member van Delft Business Plaza, werd onlangs winnaar van de tweede editie van de Dragon's Den.

Deze wedstrijd, een initiatief van NCOD en ondersteunt door het programma van VNO-NCW 'Op naar de 100.000 banen', bezorgde de startup uit Delft een mooi startkapitaal en een eervolle eerste plaats!

Betekenis
PrintPlezier, opgezet door Harmen van der Laan, is een copyshop, gecombineerd met een koffiebar: KopieKoffie, waar mensen met een arbeidsbeperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen aan het werk te gaan. Om 'gezien, gehoord en gewaardeerd te worden'. Printwerk met betekenis dus – voor bedrijven en particulieren die niet alleen gaan voor kwaliteit, scherpe prijzen en service – maar óók voor sociale impact. Als deel van zijn businessplan wil Van der Laan koeriersfietsen aanschaffen, geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Zo kan PrintPlezier het printwerk op de fiets bezorgen in Delft
en omstreken.

Pitch
Na rijp beraad besloot de jury, onder leiding van Aart van der Gaag, commissaris 'Op naar de 100.000 banen', om PrintPlezier tot winnaar uit te roepen. Het gedetailleerde businessplan en de gepassioneerde pitch overtuigden de jury om het te winnen startkapitaal toe te kennen om de speciale koeriersfietsen aan te schaffen. Als startende ondernemer is dit voor PrintPlezier een enorme opsteker. "Dit heeft ons niet alleen een mooi startkapitaal maar ook landelijke bekendheid opgeleverd", aldus een stralende Harmen van der Laan. "We zijn erg trots dat we op deze manier ook bevestiging krijgen voor ons ondernemingsplan en onze zowel ondernemende als persoonlijke aanpak."
Adres: PrintPlezier, Chopinlaan 377. Tel.: 015-2024777.