Gebak van Stoffer: om van te watertanden
Gebak van Stoffer: om van te watertanden Foto: Studio Dijkgraaf

Een taart van Stoffer is altijd een beleving

DELFT - Als je wat te vieren hebt, is het geen gek idee om eens een taart op maat en naar eigen ontwerp te laten bakken. Dat kan bij banketbakkerij Stoffer aan de Van Schuylenburchstraat 60, bij de Van Foreestweg in de wijk Voordijkshoorn / Kuyperwijk.

Banketbakker Matthijs Stoffer werd in april 2018 gekozen tot Premier Patissier, oftewel de beste banketbakker van Nederland en daar is ie nog steeds trots op. "Wij gaan altijd voor kwaliteit; de beste boter, de beste slagroom, kortom de beste ingrediënten. Van lopende band producten kunnen wij nooit winnen. Het kost iets meer, maar als je bij Stoffer koopt, dan krijg je iets eigenzinnigs goeds, iets lekkers".
Stoffer is daarin transparant, getuige de grote glazen wand tussen de winkel en de banketbakkerij. "We maken hier écht alles zelf, met de hand, het pure ambacht. Dat is een speciale tak van sport, je proeft het verschil ".
Menig Delftenaar kent Stoffer, vast ook vanwege zijn kenmerkende bestelauto met mega moorkop op het dak. Die was even een paar jaar weg, maar na een stortvloed aan vragen van klanten, kwam de markante reclame-uiting weer terug. Die moorkop is trouwens al jaren één van de bestsellers in de winkel, samen met de 'petit pommes pom' en de hazelnootschuimtaart. "Alles gemaakt van eersteklas grondstoffen, daar doen wij geen concessies aan", aldus de patissier.
Stoffer benadrukt nog eens de uniciteit van zijn bedrijf: "geen bruidstaart of verjaardagstaart is hetzelfde. Wij bakken regelmatig op verzoek, zeg maar 'a la carte'. Alles is bespreekbaar, veel is mogelijk".
Komende donderdag is het Valentijnsdag. Een mooie aanleiding voor Stoffer om een paar bijzondere producten aan te bieden, in meerdere prijsklassen.
Kijk daarvoor op de website:
www.banketbakkerijstoffer.nl