Werving van professionals volop in beweging voor Beroepenfeest Delft On Stage

DELFT - Op 12 maart 2019 is de 12e editie van het Beroepenfeest Delft On Stage: een Positief (beroeps) Podium waar beroepsbeoefenaren praten met leerlingen van de VMBO scholen over hun beroep en werkdag.

Schooluitval op het MBO heeft vaak als oorzaak dat jongeren een verkeerde keuze hebben gemaakt. Met dit initiatief draagt het bedrijfsleven uit Delft en omgeving bij aan een beter beroepsbeeld voor ca 1000 VMBO leerlingen van het Stanislascollege locatie Krakeelpolderweg, Stanislascollege locatie Reinier de Graafpad, SC Delfland, Grotius College locatie Juniusstraat en het CLD locatie Obrechtstraat.
Men hoeft geen erkend Leerbedrijf te zijn om mee te doen. Het enige wat nodig is, is enthousiasme en kennis over een beroep te delen met de leerlingen en hen eenmalig op tegenbezoek ontvangen. De automonteur tot en met de advocaat is welkom, want dromen mag bij On Stage. Op de scholen zijn de voorbereidingen al begonnen met o.a. studiemiddagen voor docenten. Delft On Stage is al volop bezig met de werving omdat er ruim 200 beroepsbeoefenaren nodig zijn. Via de website www.delftonstage.nl kan men zich aanmelden. Of neem contact op met projectleider Judith van Beek, judith@delftonstage.nl, 06-22856292. Er hebben zich al zo'n 100 bedrijven aangemeld, waaronder ZON! Kinderopvang, Pathé Delft, Paul Willemsen Rijwielspecialist en Hoeve Ackerdijk Bio melkveebedrijf.