Bart van Loo praat over De Bourgondiërs tijdens een Literaire Salon van boekhandel De Omslag (Foto: Stephan Vanfleteren)
Bart van Loo praat over De Bourgondiërs tijdens een Literaire Salon van boekhandel De Omslag (Foto: Stephan Vanfleteren) Foto:

Veel activiteiten bij boekhandel De Omslag

DELFT - De agenda van boekhandel De Omslag zit de komende drie maanden bomvol.

Trude Gerritsma: "Tot en met woensdag 6 februari houden wij voor de 21e maal 'De maand van de poëzie'. De winkel is omgetoverd in een paradijs voor de poëzieliefhebber. Gedichten over liefde en dood, vriend- en vijandschap, kortom: het leven. Dichtbundels, gedichten op ansichtkaarten, op posters, op kussenslopen, op schorten, op t-shirts, op notitieblokjes, op waterflesjes etc.
De CPNB organiseert de Poëzieweek 2019 van 31 januari tot en met 6 februari 2019. Het thema is Vrijheid, onder het motto 'Zonder handen, zonder tanden'. Tom Lanoye schrijft het Poëziegeschenk Vrij – wij?, cadeau van de boekhandel bij besteding van 12,50 euro aan poëzie."

Literaire Salon
-Donderdag 28 maart: Bart Van Loo over zijn nieuwe boek De Bourgondiërs. De geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden. Bart Van Loo's even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen als wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren. Een wervelende lezing met veel lichtbeelden. Locatie: Vermeercentrum, Voldersgracht 21. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: 15 euro inclusief pauzedrankje. Reserveren kan telefonisch: 015-2121510, per e-mail: info@deomslagdelft.nl of in de winkel aan de Wijnhaven 16.

Bart van Loo praat over De Bourgondiërs tijdens een Literaire Salon van boekhandel De Omslag (Foto: Stephan Vanfleteren)