Bij Pera & Pasha in Pijnacker hebben ze wol van ' wall to wall'
Bij Pera & Pasha in Pijnacker hebben ze wol van ' wall to wall' Foto:

Pera & Pasha: de wolspecialist van Pijnacker en ver ver daar buiten

PIJNACKER - De naam Pera & Pasha doet in eerste instantie niet direct aan een wolwinkel denken, maar daar hebben Oscar & Cey bewust over nagedacht.

Pera is een wijk in Istanbul waar Cey een lange tijd heeft gewoond en waar veel wol werd verkocht, Pasha staat voor luxueus maar toch betaalbaar. De combinatie van beide woorden staat voor 'wol voor iedereen'.

De winkel in Pijnacker beslaat ruim 300 meter en is daarmee één van de grootste wolwinkels van Nederland. Pera & Pasha onderscheidt zich van andere wolwinkels door hun bijzonder brede assortiment met vooral ook veel eigen import uit Turkije.
De prachtige merken van Scheepjes, Katia, Lang Yarns en Durable zijn, naast nog veel meer merken, terug te vinden in de winkel aan het Emmapark.
De winkel is ontstaan door de creatieve vingers van Cey, ondertussen ook bekend als Mr. Cey. Door het maken en ontwerpen van kant- en-klaar producten is het balletje gaan rollen, al gauw kwam er, naast de kant-en-klaar producten, een klein assortiment wol/garen bij en al snel werd het kwartje omgedraaid naar een wolwebwinkel vanuit huis. Oscar zag de passie van Cey zijn creativiteit, is daarop ingesprongen en al gauw werd de kleine winkel aan het Emmapark 96 geopend. Na een jaar groeiden de jongens uit hun voegen en met behulp van de gemeente werd het voormalige pand van Foto Patrick betrokken bij de 'kleine' winkel.

Ruim van opzet
Als je nu de winkel inloopt, is hij ruim opgezet en erg licht, het stoffige van deze creatieve hobby hebben de heren als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. De grote tafel midden in de winkel nodigt uit om plaats te nemen in het breicafé of deel te nemen aan één van de vele workshops.
Nu in 2019 vieren de jongens, samen met het team, dat ondertussen bestaat uit 10 dames en heren, hun eerste lustrum. En ook in het vijfde jaar zal Pera & Pasha zich onderscheiden van de rest met bijzondere CAL's (crochet-a-long) en KAL's (Knit-a-long), maar ook met een nieuw boek, het zesde inmiddels, dat in september zal uit komen en garens die worden ingekocht van over de hele wereld. Het belangrijkste volgens Oscar & Cey is wat de klanten vinden van de service en van de kwaliteit van de garens die ze verkopen, in 2018 hebben ze dan ook een 9.6 gescoord op klanttevredenheid.

Kom jij ook een keer langs? Pera & Pasha is gevestigd aan het Emmapark 96 (Winkelcentrum Ackershof) in Pijnacker. Tel.: 015-364 9694.
www.perapasha.nl