Hans Boelen, Bram Rontberg jr. en Pim Steendam zijn blij met elkaar
Hans Boelen, Bram Rontberg jr. en Pim Steendam zijn blij met elkaar Foto:

Kiwanis Club Delft voelt zich thuis bij Rodi!

DELFT - De Kiwanis Club Delft's Blauw is een serviceclub, die deel uitmaakt van de wereldwijde Kiwanis International organisatie.

Hans Boelen en Pim Steendam, leggen uit waar Kiwanis voor staat. "Naast activiteiten gericht op kennisuitwisseling en gezelligheid zet Kiwanis Delft zich in voor maatschappelijke projecten. We willen vooral kinderen helpen, want het motto van Kiwanis is 'serving the children of the world'. Enkele doelen die we ondersteunen:
-Kiwanispoppen voor kinderen die in het Reinier de Graaf Ziekenhuis verblijven. Sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan zieke kinderen.
-Tekenen voor kinderen in het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Onder begeleiding van een professioneel tekenaar lekker met kleurtjes in de weer!
-Materiaal voor de Delftse KinderAcademie, een weekendschool voor kinderen uit groep 8 van de basisschool. Ze doen op vrijwillige basis mee en krijgen extra les, vaak in de vorm van een uitstapje naar een bedrijf of organisatie. Per schooljaar worden 30 lessen georganiseerd. Laatst kregen de kinderen ambulancepersoneel over de vloer. Ze gaan ook geregeld naar theater en/of museum. Onderwijs voor kinderen uit achterstandswijken, kinderen die minder te besteden hebben. We kunnen dat doen met geld dat we binnenhalen met ons 'Delfts Blauwe Water', een karaf kraanwater voor 1 euro. Het staat inmiddels bij vier horeca-gelegenheden op de kaart: Eet & Proeflokaal De Kurk, Café/Restaurant De Wijnhaven, Restaurant Il Tartufo en Restaurant Kruydt. Daarnaast heeft restaurant Van der Dussen ons voor een substantieel bedrag gesponsord."

Oorsprong
De naam Kiwanis stamt af van de Indianen en is afgeleid van de spreuk 'Nunc Kiwanis', ofwel: 'Laat zien wie je bent'.
Horecabedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden via: www.kiwanis.nl/delftsblauw/