Door de Buren van de Bras werd, ondanks de kou, stevig gebikkeld
Door de Buren van de Bras werd, ondanks de kou, stevig gebikkeld Foto:

Bewonersinitiatief bij- en vlinderbloemenveld

DELFT - Deze week, bij een temperatuur onder nul en een opwarmend zonnetje, was het moment aangebroken waarop bewoners van de Brasserskade en haar buren, samen met de gemeente Delft een start maakten met een bij- en vlinderbloemenveld in de openbare ruimte.

Bijen, vlinders en andere insecten zijn belangrijk voor bestuiving van vruchtdragende planten en bomen en ook als voedselbron voor vogels.

Projectplan
Door de verstedelijking hebben zij het zwaar. Bewoonster Tanja Verbeeten heeft samen met Albert Zwijnenberg van de gemeente een projectplan gemaakt zodat op plekken in de openbare ruimte 'wilde' bloemen gaan groeien. Dat ziet er voor het oog aantrekkelijk kleurig en divers uit en het is voor diverse insecten een fantastische plek om te 'eten'. Het bij- en vlinderbloemveld bevindt zich ter hoogte van de
speeltuin en de grote brug bij de Biesvaren.

Convenant
Samen met de nieuwe stadsdeeldirecteur Petra Sevinga ondertekende Tanja het convenant voor beheer en onderhoud door Tanja en haar buren.

Activiteiten
Activiteiten van Buren van De Bras worden ook in 2019 gerealiseerd door vrijwilligers in samenwerking met hoofd-sponsor-partners: Gemeente Den Haag, Buurthuis De Yp en Crea-kids.

Voor 2019 zijn, naast het vastgestelde activiteitenprogramma (waaronder het jaarlijkse 'Heel De Bras Bakt'), ook nieuwe initiatieven aangedragen zoals: aandacht voor OV-bereikbaarheid van de wijk, een straten-sporttoernooi, Nordic Walking en stilte/bid-momenten voor bewoners.

Kijk voor meer informatie: www.burenvandebras.nl