Rectificatie artikel mentorschap voor Delftenaren met een beperking

Mentoren worden, net als bewindvoerders, in alle gevallen benoemd door de kantonrechter. Echter, een bewindvoerder gaat over de financiën en bezittingen van de cliënt en de mentor gaat daar juist niet over. De mentor wordt wettelijk vertegenwoordiger op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De cliënt wordt op het persoonlijke vlak beschermd met het mentorschap. De mentor mag zich niet bemoeien met de financiën. (Artikel stond in DOZ van vorige week, 13 januari).

Bijzonder concert door Con Sequenza

DELFT - Zondag 27 januari geeft het kamerorkest Con Sequenza een bijzonder concert, met als thema de Weense School. Er worden stukken gespeeld van Beethoven en Mozart. Elke componist met ambities vertrok halverwege de achttiende eeuw naar Wenen. Ook Mozart en Beethoven hebben dat gedaan en daar de meest fantastische muziekstukken gecomponeerd, waarvan Con Sequenza er enkele gaat opvoeren. Bijzonder aan dit concert is, is dat er door drie solisten uit het eigen orkest wordt gespeeld. Het gaat hierbij om Joke Meijboom-Speelman (fluit), Christian ter Veer (viool) en Bram Schierbeek (hoorn). Het concert begint om 14.30 uur. Locatie: Stanislaskapel (Westplantsoen 73, Delft). Toegang: vrijwillige bijdrage.

Filosofie maar dan makkelijk

SCHIPLUIDEN - Filosoof Lammert Kamphuis maakt filosofie gemakkelijk. Hij daagt je uit met inzichten en gedachte-experimenten. Woensdag 30 januari is Lammert te gast Op Hodenpijl. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest terug naar huis! Het leven kent geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans en met een beetje hulp kom je er wel. Grote denkers zijn je voorgegaan, je kunt bij hen terecht voor wijze raad. Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren hoe filosofen ons kunnen bijstaan. Op basis van deze zoektocht schreef hij het boek 'Filosofie voor een weergaloos leven'(2018). Zo helpt de ene filosoof je om authentiek te zijn, de ander om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop. Ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. Tijdens deze interactieve lezing ga je meteen aan de slag met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Lammert Kamphuis, filosoof en spreker, is als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam. Hij staat op congressen en is veel gevraagd spreker o.a. op Lowlands. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij hoe de filosofie ons verder helpt in alledaagse thema's. Datum: woensdag 30 januari. Tijd: 20.00 uur. Prijs: 16,50 euro. Inclusief maaltijd (soep en vegetarisch hoofdgerecht): 37 euro. Kaarten:
www.ophodenpijl.nl.