Expositie SOLO van Brighart bij Kunst aan de Kade

DELFT - Bij Kunst aan de Kade aan het Oude Delft 112, het voormalige Meisjeshuis, kan tot en met vrijdag 8 maart worden genoten van de expositie SOLO van kunstenares Brighart. Hier zijn 15 werken van haar te bewonderen. Zie ook: www.kunstaandekade.com

Spod Music Lab: muziek van Delftse bodem

DELFT - Op vrijdag 1 februari spelen bands van Delftse bodem bij Spod Music Lab in Cultuurlab. Met Spod Music Lab bundelen Stichting Pop Oefenruimten Delft (Spod) en Cultuurlab hun krachten en bieden muzikanten/bands van Delftse bodem een podium.
Line-up: Tom Vrolijk & The Lucky Spares, Squidzilla, Douglas Bull. Vrij entree. Aanvang: 20.30 uur.

Over Tom Vrolijk
Tom Vrolijk (Den Haag, 1992): een singer/songwriter woonachtig in Delft. Met zijn romantische geest en een geluid geïnspireerd op de jaren '60 en '70 laat Vrolijk zijn publiek originele liedjes in hun meest pure vorm horen. In 2015 formeerde hij The Lucky Spares, waarmee hij zijn eerste album opnam: 'Tom Vrolijk & The Lucky Spares'. Dit album verscheen in februari 2017. Hierna waren er wijzigingen in het 'personeelsbestand'. Het bleek moeilijk om 'in the spotlights' te blijven. Na het aantrekken van een verse gitarist en drummer zijn Tom en zijn Spares er meer dan klaar voor: Ready to rock the crowd! The Lucky Spares bestaat uit: Daniel Levenbach (bass), Werner van Rossum (guitar) en Dylan Siemerink (drums). De energie die bij live-optredens vrij komt en de gevarieerde setlist zijn kenmerkend voor de band. Ieder optreden is een nieuw avontuur. Op 14 december 2018 brachten zij de single 'Lazy Jim' uit. Dit aanstekelijke deuntje zet zich meteen in je brein vast, vooral wanneer de 'psychedelische klanken' de overhand krijgen. Het liedje gaat over een hedonist die wentelt in overdreven luxe en zich hierin verliest.

Over Squidzilla
Squidzilla is een instrumentale eclectische space-opera met accordeon, gitaar, saxofoon en drums. De nummers zijn onderdeel van het verhaal van detective Doris Diego. Ze is gedumpt op een woeste onvriendelijke planeet, nadat ze teveel te weten kwam over de evil overseer van het ruimtestation. Op de planeet probeert ze contact te maken met de lokale bevolking, de dusters, die neerkijken op vluchtelingen uit de ruimte, spacers. Hier plant ze haar wraak...

Over Douglas Bull
De in Delft gevestigde rockband Douglas Bull is een mix van nationaliteiten die elkaar vonden op de Technische Universiteit Delft. Met een gedeelde interesse in bands als Radiohead, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers en The Clash begon de band te werken aan eigen materiaal. In mei 2018 bracht de band zijn eerste EP uit, getiteld 'Nothing In Between', die ze opnamen in de studio van de universiteit.